Πάνω από 2.000 αστυνομικοί διατέθηκαν προς στήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος

Πάνω από 2.000 αστυνομικοί διατέθηκαν προς στήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος

Περισσότεροι από δύο χιλιάδες αστυνομικοί, σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 1.261 στην Αττική, διατέθηκαν από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, το δραματικό πενθήμερο από 10 έως 15 Αυγούστου, για υποστήριξη στο Πυροσβεστικό Σώμα, που έδινε μάχες με τις φλόγες σε όλη την επικράτεια.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπεται διαρκής ετοιμότητα και διαθεσιμότητα αστυνομικού προσωπικού και μέσων, όλο το διάστημα της αντιπυρικής περιόδου, για την υποστήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος, σε όλη τη χώρα.

Οι αστυνομικοί που διατίθενται, πραγματοποιούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις περιοχές των πυρκαγιών, συντρέχουν σε περιπτώσεις εκκένωσης περιοχών, επιτηρούν περιοχές και συνεργάζονται με δήμους, περιφέρειες και Πυροσβεστική, ώστε να διευκολύνουν το έργο τους και να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Το περασμένο πενθήμερο, που ήταν το χειρότερο του φετινού καλοκαιριού, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, διατέθηκαν σε όλη τη χώρα 2.053 αστυνομικοί και 948 οχήματα (περιπολικά και μοτοσικλέτες).

Πιο συγκεκριμένα κατά περιοχή έχουν διατεθεί: Στην Αττική 566 οχήματα και 1.261 αστυνομικοί, στη Δυτική Ελλάδα 33 οχήματα και 79 αστυνομικοί, στη Ζάκυνθο 45 οχήματα και 86 αστυνομικοί, στην Ήπειρο 35 οχήματα και 73 αστυνομικοί, και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 60 οχήματα και 120 αστυνομικοί.

Η ετοιμότητα και η διαθεσιμότητα για την υποστήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος θα συνεχιστεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter