Πάνω από 25.000 έχουν απομακρυνθεί από το Χαλέπι, ενισχύει το προσωπικό του ο ΟΗΕ

Πάνω από 25.000 έχουν απομακρυνθεί από το Χαλέπι, ενισχύει το προσωπικό του ο ΟΗΕ

Περίπου 25.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα του Χαλεπίου από την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, 15.000 που απομακρύνθηκαν τη Δευτέρα (χθες) και 10.000 που απομακρύνθηκαν την Πέμπτη, δήλωσε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Ομάδες της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου, που ηγούνται των απομακρύνσεων των αμάχων, “εργάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας” της Δευτέρας, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς η εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, Κρίστα Άρμστρονγκ.

“Χιλιάδες” άλλοι περιμένουν ακόμη να απομακρυνθούν από τον τομέα αυτόν της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, σύμφωνα με την Ίνγκι Σέντκι, εκπρόσωπο της ΔΕΕΣ που μιλούσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ΟΗΕ ενισχύει το προσωπικό του για την επιτήρηση της απομάκρυνσης των αμάχων από το Χαλέπι

Η συριακή κυβέρνηση έδωσε άδεια στα Ηνωμένα Έθνη να στείλουν άλλα 20 μέλη του προσωπικού τους στο ανατολικό Χαλέπι, όπου θα επιτηρήσουν τη συνεχιζόμενη απομάκρυνση χιλιάδων ανθρώπων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

“Έτσι θα τριπλασιαστεί περίπου ο αριθμός των μελών του διεθνούς προσωπικού που έχει αναπτυχθεί στο Χαλέπι”, δήλωσε ο Γενς Λάρκε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. “Ο σκοπός είναι να επιβλέψουν και να επιτηρήσουν την απομάκρυνση του πληθυσμού.”

“Δεν έχουμε ανεξάρτητη πρόσβαση του ΟΗΕ στα λεωφορεία, έτσι δεν μπορούμε να εισέλθουμε και να προσεγγίσουμε τον κόσμο∙ αυτό δεν αφαιρεί από τις ανησυχίες για την προστασία που έχουμε και συνεχίζουμε να έχουμε”, πρόσθεσε.

Περίπου 750 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί μέχρι τώρα από τα δύο πολιορκούμενα συριακά χωριά Φούα και Κεφράγια, όπου 20 λεωφορεία κατευθύνθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί, πρόσθεσε ο Λάρκε.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για εκεχειρία στη Συρία.

Μιλώντας σε μια συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας στη Μόσχα με θέμα το μέλλον της Συρίας, ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ είπε πως δεν υπάρχει στρατιωτική επίλυση της συριακής διένεξης, μόνο πολιτική λύση.

Η κυβέρνηση καλεί τους τελευταίους αντάρτες και αμάχους του ανατολικού Χαλεπίου να εγκαταλείψουν την πόλη

Το συριακό καθεστώς ασκεί σήμερα πιέσεις στους τελευταίους αντάρτες και πολίτες που έχουν μείνει στο Χαλέπι να εγκαταλείψουν την πόλη, ενώ ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την πιο σημαντική νίκη του αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος, με την ανακατάληψη του συνόλου της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.

“Ο στρατός κάλεσε από τα μεγάφωνα τους αντάρτες και τους αμάχους που το επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις ανατολικές συνοικίες” της μητρόπολης, ανέφερε συριακή στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο, λέγοντας πως ο στρατός θέλει “να εκκαθαρίσει την περιοχή μετά την έξοδο των ένοπλων ανδρών”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter