Πάνω από 40.000 επιβάτες στην Ευρώπη επηρεάζει η απεργία στην Ryanair

Πάνω από 40.000 επιβάτες στην Ευρώπη επηρεάζει η απεργία στην Ryanair

Σε έξι ευρωπαϊκές χώρες καθηλώθηκαν σήμερα τα αεροσκάφη της ιρλανδικής εταιρίας χαμηλού κόστους Ryanair λόγω της απεργιακής κινητοποίησης εργαζομένων της, επηρεάζοντας πάνω από 40.000 επιβάτες.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία χαμηλού κόστους έχει βρεθεί αντιμέτωπη με πολλαπλές κινητοποιήσεις αφού υπέκυψε στην πίεση να αναγνωρίσει τα συνδικάτα των εργαζομένων της για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο, με το προσωπικό να εντείνει τις πιέσεις για τις συνομιλίες που αφορούν τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Ο αντίκτυπος στις κρατήσεις της εταιρίας την οδήγησε ακόμα και να σκεφθεί να περιορίσει τα βραχυπρόθεσμα αναπτυξιακά της σχέδια.

Το προσωπικό καμπίνας στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία, καθώς και οι πιλότοι στη Γερμανία, πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία.

«Δεν νοιάζονται για εμάς. Είμαστε απλά νούμερα. Θέλουν να μας στύψουν σαν τα λεμόνια και να μας πετάξουν», δήλωσε ο Χουάν Φερντάντεθ, πρώην υπάλληλος της Ryanair, που συμμετείχε στις διαδηλώσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Οι απεργοί στο αεροδρόμιο κρατούσαν πλακάτ με το μήνυμα «Η RYANAIR ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ».

Η Ryanair, που αρχικά ακύρωσε 150 πτήσεις λόγω της περιττής, όπως τη χαρακτήρισε, απεργίας από «μια πολύ μικρή μειοψηφία ιπτάμενου προσωπικού», ακύρωσε έως και 100 περισσότερες χθες αφού οι Γερμανοί πιλότοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Η ιρλανδική εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι πάνω από 2.150 από τις 2.400 προγραμματισμένες πτήσεις της θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Η κινητοποίηση σε κάποιες από τις μεγαλύτερες αγορές της Ryanair θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη 24ωρη απεργία για την εταιρία. Περίπου 55.000 πελάτες επηρεάστηκαν τον Αύγουστο όταν οι πιλότοι σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες προχώρησαν σε απεργία στο απόγειο της θερινής τουριστικής περιόδου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter