Πάνω από 50.000 άνθρωποι στην συναυλία – διαμαρτυρία εναντίον της ακροδεξιάς στο Κέμνιτς της Γερμανίας (Photos)

Πάνω από 50.000 άνθρωποι στην συναυλία – διαμαρτυρία εναντίον της ακροδεξιάς στο Κέμνιτς	της Γερμανίας (Photos)

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της ακροδεξιάς και της ξενοφοβίας έχει μετατραπεί η συναυλία που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Κέμνιτς της Σαξονίας, το οποίο τις τελευταίες ημέρες αποτελεί το σκηνικό βίαιων επεισοδίων.

«Είμαστε περισσότεροι» και «ό,τι έχει αξιοπρέπεια πρέπει να σταθεί απέναντι στον δεξιό όχλο», είναι τα βασικά συνθήματα των τουλάχιστον 50.000 ανθρώπων που παρακολουθούν την συναυλία στην πόλη, οι αρχές της οποίας απαγόρευσαν την παράλληλη διεξαγωγή «αντι-συγκέντρωσης» ακροδεξιών οργανώσεων.

Πριν από την έναρξη της συναυλίας, οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν καταδίκασαν τη βία και την ξενοφοβία, ενώ εξέφρασαν την στήριξή τους σε όσους αντιστέκονται στην ακροδεξιά. «Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι κανείς δεν είναι μόνος του. Το πρόβλημα του δεξιού εξτρεμισμού δεν θα έχει εξαφανιστεί αύριο», δήλωσε ο Φέλιξ Μπρούμερ, του συγκροτήματος Kraftklub, ενώ ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Toten Hosen, Καμπίνο, τόνισε ότι η αποψινή συναυλία δεν έχει να κάνει τόσο με την μουσική, αλλά με την αλληλεγγύη προς τους κατοίκους του Κέμνιτς οι οποίοι επιμένουν στον αγώνα κατά της ξενοφοβίας.

Τα επεισόδια στην πόλη της Σαξονίας ξεκίνησαν με αφορμή την δολοφονία ενός 35χρονου Γερμανού κατά πάσα πιθανότητα από έναν Ιρακινό και έναν Σύρο οι οποίοι, σύμφωνα με μαρτυρίες, τον μαχαίρωσαν έπειτα από έντονο διαπληκτισμό. Οι δύο άνδρες έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται από τις αρχές.

Στο περιθώριο της συναυλίας, η οποία περιφρουρείται από μεγάλη αστυνομική δύναμη, συγκεντρώνονται χρήματα για την οικογένεια του θύματος, αλλά και για την ενίσχυση αντιρατσιστικών κινημάτων της περιοχής. Στο μεταξύ τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην συναυλία δέχονται στις σελίδες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζικές επιθέσεις από ακροδεξιούς.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα συναυλία, αυτή τη φορά κλασικής μουσικής, σε υπαίθριο χώρο της πόλης, με κεντρικό τίτλο: «Μαζί δυνατότεροι: ο πολιτισμός για την ανοιχτή κοινωνία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter