Πάνω από 50.000 οι συμμετοχές στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας (Photos)

Πάνω από 50.000 οι συμμετοχές στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας (Photos)

Ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Κυριακής ο αυθεντικός 36ος Μαραθώνιος Αθήνας, με περίπου 50.000 δρομείς από 105 χώρες -από όλον τον κόσμο- να έχουν κατακλύσει το λεκανοπέδιο, αποδεικνύοντας τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και ψυχής. Πέραν της κλασικής διαδρομής των 42 χιλιομέτρων, περιλαμβάνονται διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και αγώνες για παιδιά και Άτομα με ειδικές Ανάγκες.

Στην εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου μετείχε και φέτος η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. 

«Ο Μαραθώνιος είναι ο εμβληματικός αγώνας, το κορυφαίο δρομικό γεγονός που αναδεικνύει τα θεμελιώδη ιδεώδη της ανθρωπότητας. Τις οικουμενικές αξίες του πολιτισμού, της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, του Πολιτισμού. Και παράλληλα τις αξίες του ψυχικού και σωματικού σθένους, της επιμονής, της δύναμης. Ειδικά φέτος αυτός ο αγώνας αποκτά μια ξεχωριστή σημασία – εκείνη της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού για να ανατάξουμε όλοι μαζί την Ανατολική Αττική. Μια προσπάθεια που, ακριβώς όπως στον Μαραθώνιο, δεν περισσεύει κανείς», δήλωσε η Περιφερειάρχης.

Tην εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων έδωσε στις 8.30 ακριβώς ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα.

Στις 7:45 ξεκίνησε ο αγώνας δρόμου των 5 χιλιομέτρων από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας, στο Σύνταγμα, και ακολούθησε τη διαδρομή: Λ. Βασ. Αμαλίας – Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) – Ρήγα Φεραίου – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – αναστροφή Λ. Βασ. Σοφίας (ΝΙΜΙΤΣ) – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Οι νικητές των 5 χλμ

Στους άνδρες, ο Ανδρέας Δημητράκης τερμάτισε σε 14.47 και πέτυχε ρεκόρ διαδρομής. Ο Μάριος Αναγνώστου σημείωσε 15.05 και ο Θάνος Καλάκος 15.25. Στις γυναίκες, η Ανθή Κυριακοπούλου πέτυχε την πρώτη της νίκη στα 5χλμ. με 17.28, ακολούθησε η νεάνιδα Δάφνη- Ευτυχία Λαβασά με 17.30 και στην τρίτη η Ζωή Ανδρικοπούλου με 17.32.

Ο αγώνας των 10 χλμ

Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί κατά μήκος της διαδρομής Λ. Βασ. Αμαλίας – Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) – Χαρ. Τρικούπη – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – αναστροφή Λ. Μεσογείων (πρώην Σχολές Αξιωματικών ΕΛΑΣ) – Λ. Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1.200 μ.), θα δοθεί στις 8:50 από τη Λεωφόρο Βασ, Σοφίας στο Σύνταγμα και θα ακολουθηθεί η διαδρομή Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η εκκίνηση του αγώνα παίδων (1.200 μ.) θα δοθεί στις 10:25 από τη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο Σύνταγμα και θα ακολουθηθεί η διαδρομή Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και μεταξύ άλλων, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων ως εξής: Στη Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και του Πύργου Αθηνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τις 7:00 έως τις 17:30.

Στη Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μιχαλακοπούλου και της Λ. Κηφισίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τις 7:00 έως τις 17:30.

Στη Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Κηφισίας και Βασ. Κωνσταντίνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τις 7:00 έως τις 17:30.

Στη Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ιλισίων και της Λ. Μεσογείων, από τις 7:00 έως τις 17:30.

Στη Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τις 5:00 έως τις 17:30.

Στη Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 10/11/2018 έως τις 19:00 την Κυριακή 11/11/2018.

Στη Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Καλλιρόης και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα, από τις 5:00 έως τις 7:00.

Διαμαρτυρίες κατοίκων πυρόπληκτων περιοχών

Αρκετοί κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής διαμαρτύρονται με το δικό τους τρόπο για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή τους μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Με πανό αναρτημένα κατά μήκος της διαδρομής αλλά και με συμβολικά δρώμενα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter