Πάνω από 85.000 κίτρινα γιλέκα στους δρόμους της Γαλλίας – Χωρίς σημάδια εκτόνωσης η κρίση (Videos)

Πάνω από 85.000 κίτρινα γιλέκα στους δρόμους της Γαλλίας – Χωρίς σημάδια εκτόνωσης η κρίση (Videos)

Μάχες σώμα με σώμα σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου όχι μόνο στο Παρίσι αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της Γαλλίας, με τα Κίτρινα Γιλέκα να επιμένουν στις θέσεις τους απέναντι στον αδιάλλακτο Μακρόν. 

Συνολικά περίπου 84.000 άτομα διαδήλωσαν σήμερα σε ολόκληρη την Γαλλία στο πλαίσιο της 9ης κινητοποίησης των κίτρινων γιλέκων, έναντι 50.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, κάνοντας λόγο για 244 προσαγωγές στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας.

Στο Παρίσι, όπου 8.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία ειρηνικά και χωρίς σοβαρά επεισόδια, «η υπευθυνότητα επικράτησε της τάσης για σύγκρουση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Ωστόσο πολλά βίντεο δείχνουν ότι δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα, με τις συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας να είναι έντονες. 

Όπως αναφέρει σε αλλεπάλληλες αναρτήσεις της η Ελληνίδα δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, συμπλοκές σημειώνονται στην Τουλούζη, τη Χάβρη και αλλού. 

_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_

Στο Παρίσι καταγράφηκε περιστατικό, στα Ηλύσια Πεδία,.όπου η μεγάλη πίεση αντλίας νερού έριξε αναίσθητο στο οδόστρωμα διαδηλωτή και οι ρίψεις νερού και τα δακρυγόνα συνεχίστηκαν από την αστυνομία κατά των Κίτρινων Γιλέκων που επιχείρησαν να απομακρύνουν τον τραυματία.

Αρκετές είναι οι καταγγελίες ότι οι αστυνομικοί σημαδεύουν στο κεφάλι με όπλα φλας μπολ, γεγονός που μπορεί να αποβεί και να θρηνήσουμε ακόμα και νεκρούς. 

_x000D_
_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter