Πάνω στο τραπέζι η επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ παρά τα πίσω μπρος

Πάνω στο τραπέζι η επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ παρά τα πίσω μπρος

Η προσπάθεια του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ να αλλάξει κάποια από τα συμφωνηθέντα λόγω των συσχετισμών δύναμης στη γειτονική χώρα, βρίσκεται πίσω από το σημερινό μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου. 

Η αδυναμία του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ να διασφαλίσει την έγκριση της συμφωνίας για το ονοματολογικό με την Ελλάδα από το κοινοβούλιο της χώρας του και η προσπάθειά του να αλλάξει εκ νέου κάποια από όσα συμφωνήθηκαν από τους δύο ΥΠΕΞ και τα διπλωματικά γραφεία των δύο πρωθυπουργών τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται πίσω από τη σημερινή διαρροή του Μαξίμου ότι απομακρύνεται η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών.

Στο παρασκήνιο το μήνυμα που έστειλε για μια ακόμη φορά το Μαξίμου στην ηγεσία της πΓΔΜ είναι ότι το «έναντι όλων» και οι συνταγματικές αλλαγές παραμένουν βασικές συνιστώσες της λύσης όπως και τα τέσσερα ονόματα του κ. Νίμιτς που έχουν απομείνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ως εκ τούτου, σημειώνει στο Documentonews.gr κυβερνητικό στέλεχος με γνώση των διαπραγματεύσεων τις τελευταίες ημέρες, «παρά τα όποια προβλήματα η λύση παραμένεις τα χέρια του κ. Νίμιτς και είναι εφικτή ανά πάσα στιγμή».

Ήδη πάντως ιστοσελίδες στη γειτονική χώρα αναμεταδίδουν την διαρροή της κυβέρνησης στην Αθήνα προσπαθώντας να εξακριβώσουν αν πρόκειται για «μια σοβαρή οπισθοχώρηση» ή «μια καταιγίδα πριν την νηνεμία της λύσης». Την ίδια ώρα διπλωματικές πηγές στην Αθήνα συνιστούν ψυχραιμία σημειώνοντας με νόημα ότι πιο σύντομα απ’ ότι αναμένουν κάποιοι θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter