Πανωλεθρία Κεραμέως στις εκλογές των εκπαιδευτικών – Φίλης: Εκλογική παρωδία, αποδοκιμασία της υπουργού

Πανωλεθρία Κεραμέως στις εκλογές των εκπαιδευτικών – Φίλης: Εκλογική παρωδία, αποδοκιμασία της υπουργού

Οι εκπαιδευτικοί αγνόησαν την εκλογική παρωδία Κεραμέως, προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα και μήνυμα δημοκρατίας, αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α΄ Αθήνας, Νίκος Φίλης, για τη μη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις «εκλογές» για Υ.Σ.

Ο Ν. Φίλης τονίζει τα ακόλουθα στη δήλωσή του:

“Η αποδοκιμασία της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας με ποσοστά ρεκόρ (άνω του 90%) στην «ψηφοφορία» για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών, συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα. Ήταν ένα ακόμα ράπισμα στα «Εντέλλεσθε» με τα οποία ξέρουν να επικοινωνούν με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Είχε προηγηθεί η ακύρωση στην πράξη της «ζωντανής κάμερας» μέσα από την τάξη και η αυτονόητη δημοκρατική ανυπακοή στην κατάδοση και τον αποκλεισμό από τα μαθήματα των μαθητών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Παρόλα αυτά, η υπουργός… πανηγύρισε για τη νίκη της συμμετοχής με 7,5% στις χθεσινές εκλογές -σε αυτό ξεπέρασε και τους πανηγυρισμούς για την «επανεκλογή» του ακόμα και τον Ντόναλντ Τραμπ! Θα περίμενε κανείς αντίθετα, μετά τη χθεσινή εξέλιξη, να έδειχνε η υπουργός μια στοιχειώδη ευαισθησία, υποβάλλοντας την παραίτησή της.

Τα γεγονότα βοούν. Η κυβέρνηση είναι πια εντελώς γυμνή στο χώρο της εκπαίδευσης. Δεν αποδοκιμάζεται ένα πρόσωπο μόνο, όσο κι αν το πολιτικό του ύφος έχει κι αυτό παίξει το ρόλο του. Αποδοκιμάζεται η πολιτική της απορρύθμισης της εκπαίδευσης, της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου, της λιγότερης δημοκρατίας στα σχολεία, η πολιτική της «μιας τιμωρίας σε κάθε πρόβλημα».

Αυτό είναι το μήνυμα της αποχής του 92,5% των δασκάλων και των καθηγητών των παιδιών μας. Μήνυμα υπερηφάνειας, αντίστασης, αξιοπρέπειας. Μήνυμα Δημοκρατίας!”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter