Με απόφαση της ΕΠΟ

ΠΑΟ: «Διόρθωση μίας αδικίας»

Με απόφαση της ΕΠΟ, μετά από εισήγηση της Super League, θα τροποποιηθεί το άρθρο 52 του κανονισμού αδειοδότησης που αναφέρεται στα μελλοντικά χρηματοοικονομικά στοιχεία των ΠΑΕ. 

Με την αλλαγή που θα ισχύσει για την περίοδο 2018-2019, μία ομάδα θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη άδεια και θα γλιτώσει τον υποβιβασμό αν αποδείξει ότι μείωσε το χρέος της και το αποπληρώνει σε δόσεις. Με αυτήν την τροποποίηση ανοίγει ο δρόμος για την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αν ο κανονισμός δεν άλλαζε, τότε οι ΠΑΕ θα έπαιρναν άδεια μόνο αν είχαν μηδενικό χρέος.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην οποία επισημαίνει πως η τροποποίηση δεν είναι φωτογραφική:

«Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος και τα θέματα που τον αφορούν, «πουλάνε». Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να παραποιείται η πραγματικότητα. Σημερινό δημοσίευμα, που αναπαράγεται με ταχείς ρυθμούς από άλλα ΜΜΕ, υποστηρίζει ότι ΕΠΟ και Super League έσωσαν και «καθάρισαν» για τον Παναθηναϊκό, με απόφαση για τροποποίηση του άρθρου 52 του κανονισμού αδειοδοτήσεων, που αναφέρεται στη λεγόμενη «καθαρή θέση» μιας ΠΑΕ, δηλαδή έχει να κάνει με τα μελλοντικά χρηματοοικονομικά της στοιχεία.

Ο τρόπος παρουσίασης της είδησης δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις για δήθεν δώρο των αρμόδιων αρχών του ποδοσφαίρου προς τον Παναθηναϊκό. Η μόνη αλήθεια είναι, και αυτά είναι καταγεγραμμένα σε πρακτικά, πως το θέμα της τροποποίησης του επίμαχου άρθρου είχε τεθεί από τους εκπροσώπους των ελληνικών ομάδων προς τους αντιπροσώπους της αρμόδιας επιτροπής της UEFA σε προ μηνών συνάντηση. Ο λόγος που είχε τεθεί αυτό το ζήτημα πλειστάκις αφορά στα δύο μέτρα και δύο σταθμά που ακολουθούνταν έως σήμερα στα κριτήρια που σχετίζονται με την ''καθαρή θέση''.

Για να γίνει κατανοητό, μια ομάδα από τη Βουλγαρία μπορούσε να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ακόμα και εάν η ''καθαρή θέση'' της ήταν -50 εκατ. ευρώ, ενώ μια ελληνική ομάδα όφειλε να έχει μη αρνητική θέση. Η UEFA είχε κατανοήσει το δίκαιο του αιτήματος, προκειμένου να επέλθει ισορροπία στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό. Το θέμα αφορά όλες τις ελληνικές ομάδες και αποτελεί διόρθωση μιας αδικίας συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.