ΠΑΟΚ –ΑΕΚ 1-1: Μοιρασιά στο φινάλε στην αετομαχία

ΠΑΟΚ –ΑΕΚ 1-1: Μοιρασιά στο φινάλε στην αετομαχία

Το ντέρμπι της Τούμπας δεν έβγαλε νικητή (1-1) με την ΑΕΚ να κρατάει τη νίκη μέχρι το 90ο λεπτό και τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και να κρατιέται αυτός, μόνος πρώτος στην βαθμολογία της Super League μετά από 22 αγώνες…

Το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι ήταν αρκετά ισορροπημένο και χωρίς φάσεις καθώς οι αντίπαλοι εξουδετέρωσαν ο ένας τον άλλον και κυριάρχησαν οι μονομαχίες και τα πολλά λάθη εκατέρωθεν.

Το ματς πάντως άνοιξε για τα καλά στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους: Στο 40’ σουτ του Γκατσίνοβιτς έφυγε λίγο άουτ, στο 41’ σουτ του Οζντόεφ μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς, στο 43’ κεφαλιά του Κάλενς μπλόκαρε ο Κοτάρσκι. Στο 45’ ο Μουργκ έψαξε από τα δεξιά τον Ζίβκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Πινέδα πρόλαβε και απομάκρυνε. Τέλος σουτ του Μέιτε, απέκρουσε ο Στάνκοβιτς.

Με το ξεκίνημα του 2ου μέρους η ΑΕΚ αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ και άνοιξε το σκορ στο 47’. Τρομερή κάθετη μπαλιά του Πινέδα στον Γκαρσία, γύρισμα του Λιβάι και ο Ελίασον πλάσαρε με τη μία για το 0-1 της Ενωσης.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει γρήγορα και στο 56’ από σέντρα φάουλ του Ζίφκοβιτς, ο Σαμάτα από ευνοϊκή θέση σούταρε άουτ. Στη  συνέχεια ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τον Ντεσπόντοφ αντί του Μουργκ σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Στο 69’ ο Βούλγαρος απείλησε με δυνατό σουτ αλλά ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεση του και στο 84’ με ατομική προσπάθεια ο Ντεσπόντοφ με σουτ μέσα από την περιοχή σημάδεψε το κάθετο δοκάρι της ΑΕΚ χάνοντας μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Ότι όμως δεν μπόρεσε ο Βούλγαρος άσος, το κατάφερε στο 91’ ο Κεντζιόρα. Από φάουλ-σέντρα του Τάισον ο αμυντικός του «δικεφάλου» πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας της Ενωσης και λύτρωσε την ομάδα του (1-1). Στο επόμενο λεπτό κεφαλιά του Βίντα μπλόκαρε ο Κοτάρσκι και το ντέρμπι τελείωσε ισόπαλο 1-1.

Ο Αζέρος Αλιγιάρ Αγκάγεφ «κιτρίνισε» τους Ρότα, Σαμάτα, Βίντα, Κάλενς, Τόμας.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (77’ Κάστρο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (77’ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (72’ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (60’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Σαμάτα (77’ Τόμας).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (83’ Λιούμπιτσιτς), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον (73’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (83’ Ζίνι), Τσούμπερ (83’ Αραούχο), Γκαρσία (75’ Πόνσε).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter