ΠΑΟΚ: «Για όσα έγιναν ευθύνεται η Πολιτεία και η Αστυνομία» – Απειλείται με καμπάνα ο Ολυμπιακός

ΠΑΟΚ: «Για όσα έγιναν ευθύνεται η Πολιτεία και η Αστυνομία» – Απειλείται με καμπάνα ο Ολυμπιακός

Στο match report που δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα του ο ΠΑΟΚ, μετά το 1-1 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κατήγγειλε όσα έγιναν στο Φάληρο. 

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του Δικέφαλου ανέφερε τα εξής:

«Ενα ντέρμπι το οποίο ξεκίνησε πολύ πριν τη σέντρα του αγώνα, καθώς η αποστολή του Δικεφάλου έφτασε στα αποδυτήρια της έδρας του Ολυμπιακού με καθυστέρηση και μάλιστα με τα πόδια και εν μέσω επεισοδίων φιλάθλων του Ολυμπιακού και της αστυνομίας, σε χώρο που θεωρητικά ήταν αποκλεισμένος, ενώ υπήρχε και προπηλακισμός από διαπιστευμένους, φιλάθλους των γηπεδούχων στον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Χρυσόστομο Γκαγκάτση». Και το κείμενο συνεχίζει: «Η ευθύνη για όσα έγιναν την ώρα της άφιξης αλλά και αυτά που από τύχη δεν έγιναν στο ημίχρονο ανήκουν στην Ελληνική Πολιτεία, την Ελληνική Αστυνομία που αφήνουν μια ομάδα να συμπεριφέρεται με τρόπους που γυρίζουν το ποδόσφαιρο χρόνια πίσω αγνοώντας νόμους και κανονισμούς.

Μετά λοιπόν τις ασχήμιες κατά την άφιξη του ΠΑΟΚ στο γήπεδο, οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και δικαίωσαν όσους περίμεναν να δουν μία σκληρή μάχη των δύο καλύτερων ομάδων της χώρας».

Αντίδραση Μαρινάκη

Το ντέρμπι παρακολούθησε ο επικεφαλής της επιτροπής παρακολούθησης των FIFA – UEFA Χέρμπερτ Χούμπελς και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος είχε παράπονα από τη διαιτησία, φέρεται να του είπε:

«Το αφήνετε να γίνετε, δεν σέβεστε το προϊόν. Τα είδατε και εσείς σήμερα από κοντά. Εσείς είστε υπεύθυνοι για ότι συμβαίνει. Και δεν κάνετε τίποτα. Είστε ικανοποιημένος από την διαιτησία σήμερα; Εμείς εδώ σεβόμαστε τους πάντες. Το γήπεδο είναι εκκλησία και τα άλλα γήπεδα είναι ζούγκλα. Εδώ δεν είναι Τούμπα που είναι αγρίμια. Σεβόμαστε το ποδόσφαιρο, προσπαθούμε για το καλύτερο και εσείς τους αφήνετε ανεξέλεγκτους». 

Απειλείται με βαριά «καμπάνα» ο ΟΣΦΠ

Ο Ολυμπιακός για όσα έγιναν πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές. Κι αν του επιβληθεί ποινή, τότε θα αντιμετωπίσει χωρίς κόσμο τον Παναθηναϊκό.

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν, κατά την άφιξη της αποστολής του ΠΑΟΚ, ανάμεσα σε οπαδούς των γηπεδούχων και της αστυνομίας, τραυματίστηκε ένας άνδρας των ΜΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401.

Το άρθρο 15, παράγραφος 4β. του Πειθαρχικού Κώδικα, αναφέρει: «Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου, κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή 50.000 έως 250.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές από δύο έως 4 αγωνιστικές»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter