ΠΑΟΚ-Μαρσέιγ: Ιστορική ημέρα για τον Δικέφαλο

Ο ΠΑΟΚ σήμερα δίνει ένα από τα πιο σημαντικότερα παιχνίδια στην ευρωπαϊκή του ιστορία με αντίπαλο την Μαρσέιγ στο στάδιο Βελοντρόμ της Μασσαλίας για την προημιτελική φάση του Conference League (22:00). Ο Δικέφαλος του Βορρά συμμετείχε για τελευταία φορά σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης την σεζόν 1973-74 όταν αντιμετώπισε την Μίλαν στο Κύπελλο Κυπελλούχων.

Βροντερό παρών στο ματς αναμένεται να δώσουν περισσότεροι από 3.300 φίλαθλοι του Δικέφαλου. Η τοπική αστυνομία έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την αποφυγή επεισοδίων, καθώς το ματς έχει χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου από την UEFA, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι ιδιαίτερα αυξημένα τόσο στο γήπεδο όσο και σε ολόκληρη την πόλη.

Οι θεσσαλονικείς προέρχονται από την ήττα με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, αλλά άπαντες είναι συγκεντρωμένοι 100% για το παιχνίδι με τους Μασσαλούς, με σκοπό την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ για να καταφέρει να φτάσει μέχρι την προημιτελική φάση του Conference League απέκλεισε την Μίντιλαντ στην νοκ άουτ φάση, στους «16» την Βέλγικη Γάνδη, ενώ βγήκε δεύτερος σε όμιλο με Κοπεγχάγη, Σλόβαν Μπρατισλάβας και Λίνκολν.

Στην αποστολή του ΠΑΟΚ συμπεριλαμβάνονται 22 ποδοσφαιριστές χωρίς να έχει προκύψει κάποιο απρόοπτο εκτός του Μιχαηλίδη που χειρουργήθηκε επιτυχώς στην Λισαβόνα μετά την ρήξη χιαστών που υπέστη.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Λύρατζης, Τέιλορ, Μιχάι, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Σβαμπ, Σοάρες, Ελ Καντουρί, Ντόουγκλας, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Α.Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα, Άκπομ, Τσόλακ.