ΠΑΟΚ: Ο Αντρε Βιεϊρίνια μίλησε για όλους και όλα

ΠΑΟΚ: Ο Αντρε Βιεϊρίνια μίλησε για όλους και όλα

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια μίλησε στην εκπομπή του OPEN, “Total Football” χθες (1/11) βράδυ, για την παραμονή του στον ΠΑΟΚ και για όσα έγιναν το καλοκαίρι μέχρι να παραμείνει στην ομάδα.

«Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στα πρώτα λεπτά, πίεσε αρκετά τον Παναιτωλικό, είχε ευκαιρίες να τελειώσει το ματς. Στο δεύτερο μέρος νομίζω ότι ήταν νορμάλ να πληρώσει την κούραση από το ταξίδι και το ματς που έδωσε πριν λίγες μέρες» είπε αρχικά για το ματς του «δικεφάλου» με τον Παναιτωλικό και στη συνέχεια είπε:

Περίμενες πως θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να πάρει το ματς στο τέλος;

“Απ’ όσο ξέρω τον κ. Γκαρσία το πρώτο που τους είπε είναι να παλεύουν μέχρι τέλος”.

Θεωρείς ότι θα σας βοηθήσει ο κ. Γκαρσία να φτάσετε ψηλότερα;

“Εγώ όπως ξέρω τον Πάμπλο Γκαρσία αν είναι το ίδιο σαν προπονητής όπως ήταν και παίκτης και αν δεν κάνω λάθος που ήταν στην η Κ19 και ήταν μια ομάδα που για τρία χρόνια ήταν αήττητη σίγουρα θα μας βοηθήσει αρκετά για να ανέβουμε στη βαθμολογία”.

Εσένα σου αρέσει περισσότερο το 3-4-2-1 ή το 4-2-3-1;

“Δύσκολη ερώτηση. Νομίζω ότι με όλες τις μεταγραφές που έχουμε κάνει είναι για το σύστημα που ήθελε να παίξει ο Αμπέλ Φερέιρα. Αυτό θα δυσκολέψει τον Γκαρσία να παίξει το 4-2-3-1 που του αρέσει και είχαμε τόσες επιτυχίες. Εγώ προσωπικά προτιμώ αυτό αλλά θα είναι δύσκολο”.

Πιθανότερα θα παίξεις και πάλι αρκετά ως δεξί μπακ;

“Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον Γκαρσία. Δεν με νοιάζει, εγώ το έχω πει από την πρώτη στιγμή που ήμουν στον ΠΑΟΚ πως θέλω να βοηθάω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ απ’ όποια θέση και αν παίζω”.

Σε είδαμε να είσαι σε καλή κατάσταση όταν πήγες στα γραφεία της Τούμπας, είσαι καλύτερα και από τα playoffs;

“Πήγαινα στο γυμναστήριο του φίλου μου του Κώστα (σ.σ. Σλούκα) για δύο-τρεις μήνες, για να μείνω σε καλή κατάσταση, έχω χάσει και κάποια κιλά”.

Πόσο εύκολο είναι για μια ομάδα να παίζει άλλο σύστημα την Πέμπτη και άλλο σύστημα τρεις μέρες αργότερα;

“Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό ιδίως από τη στιγμή που υπήρχε και ταξίδι και λίγες προπονήσεις”.

Ποιος ήταν ο λόγος που χρειάστηκε μια τόσο αγχωτική κατάσταση για να παραμείνεις στον ΠΑΟΚ;

“Εγώ νομίζω ότι με το ποστ που έκανα στο ινσταγκραμ απαντάω σε πολλά ερωτήματα. Μάλλον δεν είχαν φτάσει στον κ. Σαββίδη αυτά που έπρεπε. Άκουγα πολλά πράγματα αλλά δεν ήθελα ποτέ να δημιουργήσω θέματα. Από τη στιγμή που μιλήσαμε με τον κ. Σαββίδη λύθηκαν όλα αλλά χάσαμε δύο-τρεις μήνες που θα μπορούσαν να μην έχουν συμβεί όλα αυτά”.

Πόσο δύσκολο ήταν για σένα όλο αυτό το διάστημα;

“Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Έφτασα σε σημείο που ήθελα να τα κλείσω όλα, τηλεοράσεις, τηλέφωνα γιατί πονούσα. Πονούσα να βλέπω τους συμπαίκτες μου να παίζουν για να διεκδικούν την είσοδο στο Champions League και εγώ να μην ήμουν εκεί”

Είχες πρόβλημα με τον προηγούμενο προπονητή της ομάδας, τον Άμπελ Φερέιρα ή είχε αυτός μαζί σου;

“Πρέπει να ρωτήσετε αυτόν. Εγώ δεν είχα πρόβλημα με κανέναν προπονητή μου. Έχω δουλέψει με πολλούς προπονητές, έχω κάτσει στον πάγκο, έχω μείνει εκτός αποστολής και δεν έχω δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Δεν θα δημιουργούσα τώρα στην ομάδα που αγαπάω”.

Μήπως είχες παρατηρήσει έλλειψη σεβασμού απ’ αυτόν;

“Είναι δύσκολο να σου απαντήσω σε αυτό. Μπορεί να πει τον σεβόμασταν, τον θέλαμε αλλά εγώ να πω κάτι διαφορετικό. Αυτό που έγινε με τον Λέο τα δείχνει όλα”.

Δεν είναι δύσκολο να έχεις για προπονητή κάποιον με τον οποίο ήσουν συμπαίκτης;

“Όχι αν υπάρχει σεβαμός και από τις δύο πλευρές δεν νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα. Εγώ είμαι εκεί για να μάθω, αυτός είναι εκεί για να μας κάνει καλύτερους, όπως είπε οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα”.

Πόσο δύσκολο ήταν να εξηγήσεις στην κόρη σου όλο αυτό που γινόταν το καλοκαίρι;

“Δεν ήταν εύκολο γιατί προσπαθούσα να εξηγήσω στην κόρη μου τι έγινε και τι μπορεί να γίνει και δεν θα τελείωνα την καριέρα μου στην ομάδα που αγαπούσα. Ήταν δύσκολο αλλά για τη μικρή ήταν μια χαρά γιατί πηγαίναμε κάθε μέρα μαζί στο σχολείο. Βέβαια ήταν δύσκολο γιατί δεν μπορούσε να το καταλάβει”.

Υπήρξε επαφή με τον Παναθηναϊκό. Θα πήγαινες;

“Όχι επαφή δεν υπήρξε”.

Για τις εμφανίσεις που πραγματοποιούν οι Σάκχοβ και Μάνταλος με την ΑΕΚ;

“Ο Σάκχοβ ήταν ένας σημαντικός παίκτης στα δύο χρόνια που έπαιξε μαζί μας. Ένας παίκτης που ο κάθε προπονητής ήθελε να έχει. Είναι ένας παίκτης που δεν δημιουργούσε προβλήματα. Ήταν σημαντικός στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και στο Κύπελλο. Αν θυμάμαι καλά είχε σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια.

Ο Μάνταλος έχει μεγάλη ποιότητα. Το έχει αποδείξει. Δεν είναι έκπληξη οι εμφανίσεις του. Ξεχωρίζει στην ΑΕΚ αυτή τη στιγμή”.

Για το εάν είναι ο Ολυμπιακός το φαβορί για το πρωτάθλημα;

“Είναι νωρίς ακόμα στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν και τα playoffs. Όλα θα κριθούν στα playoffs, αν οι ομάδες φτάσουν εκεί με λίγους βαθμούς διαφορά. Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί επειδή είναι ο πρωταθλητής, αλλά όπως είπα και πριν πιστεύω ότι όλα θα κριθούν στα playoffs”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter