ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0: Αη Βασίλης… ο Ντεσπόντοφ

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 4-0: Αη Βασίλης… ο Ντεσπόντοφ
SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΟΦΗ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Στην κορυφή της Super League μετά την 16η αγωνιστική παρέμεινε ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του 4-0 επί του ΟΦΗ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέριλ Ντεσπόντοφ που ντύθηκε… Αη βασίλης και μοίραζε ασίστ και γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «δικέφαλος» έχασε στο πρώτο ημίχρονο δύο πέναλτι που απέκρουσε ο Μπάουμαν!

Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ την έχασαν οι γηπεδούχοι στο 23’ όταν κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Βούρου αλλά την εκτέλεση του Σβαμπ απέκρουσε ο Μπάουμαν. Κι ενώ το ματς δεν είχε πολλές συγκινήσεις ξαφνικά μέσα σε ένα τρίλεπτο ο «δικέφαλος» βρήκε δύο φορές το δρόμο για τα δίχτυα με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μπάμπα και Ντεσπόντοφ. Στο 39’ μετά από σέντρα του Μπάμπα ο Ντεσπόντοφ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0) και στο 41’ οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Από μπαλιά του Ντεσπόντοφ ο Μπάμπα από κοντά έκανε το 2-0…

Η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε για τα καλά μπροστά και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κέρδισε δεύτερο πέναλτι σε ανατροπή του Σαμάτα από τον Λαμπρόπουλο. Το εκτέλεσε ο Σαμάτα αλλά ο Μπάουμαν απέκρουσε και πάλι!

Η προηγούμενη φορά που ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει δύο πέναλτι στο ίδιο ματς και αστόχησε και στα δύο (ο Στοχ) ήταν την σεζόν 2013-14 στο ματς με την Μακάμπι Χάιφα (3-2).

Στο 2ο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έριξε πολύ τον ρυθμό καθώς ακολουθεί και το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Αρη εκτός έδρας ενώ ο ΟΦΗ δεν έδειξε απειλητικός και αρκέστηκε σε κάποια σουτ που έφυγαν άουτ ή μπλόκαρε εύκολα ο Κοτάρσκι. Όμως το ματς ξαναπήρε φωτιά στο φινάλε με ένα ακόμη ξέσπασμα του ΠΑΟΚ. Στο 87’ το δίδυμο Μπάμπα – Ντεσπόντοφ συνεργάστηκε και πάλι αλλά το σουτ του Βούλγαρου άσου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Και δύο λεπτά αργότερα (89’) ο Μάρκος Αντόνιο που είχε μπει τρία λεπτά πριν στο ματς πήρε την ασίστ του Ντεσπόντοφ κι έγραψε το 3-0.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο όμως, ο ΠΑΟΚ τρία λεπτά μετά πέτυχε κι άλλο γκολ (4-0 στο 90’+2’), δίνοντας διαστάσει θριάμβου στη νίκη του με σουτ του Τόμας που επίσης μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι…

Ο Τσέτσιλας έδειξε κίτρινες κάρτες στους Βούρο, Νέιρα, Λαμπρόπουλο, Σάστρε.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (66’ Οζντόεφ), Σβαμπ (76’ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (66’ Τάισον), Μουργκ (86’ Μ. Αντόνιο), Σαμάτα (76’ Τόμας).

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Μεγιάδο, Τοράλ, Μπάκιτς (62’ Μοσκέρα), Ριέρα (62’ Θοράρινσον), Νέιρα (74’ Ντίκο), Φελίπε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter