ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 4-1: Αγριεμένος ανέβηκε στη κορυφή και φουλάρει για τον τίτλο

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 4-1: Αγριεμένος ανέβηκε στη κορυφή και φουλάρει για τον τίτλο

Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ συνέτριψε 4-1 τον χλωμό Παναθηναϊκό στην 9η και προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πλέον ο “δικέφαλος” θέλει νίκη στο φινάλε των πλέι οφ στο “Κλ. Βικελίδης” επί του συμπολίτη Αρη για να κατακτήσει το πρωτάθλημα…

Με την ώθηση των οπαδών του, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 3’, ο Μπράντον Τόμας βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Λοντίνγκιν, αντί για τα δίχτυα. Μετά από το αρχικό σοκ, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήραν τον έλεγχο του ρυθμού, αλλά χωρίς να δημιουργούν απειλητικές καταστάσεις. Ο τραυματισμός του Μουργκ επηρέασε κάπως τους γηπεδούχους, κυρίως στην πίεσή τους ψηλά. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας που μπήκε στη θέση του Αυστριακού, ωστόσο, πρωταγωνίστησε στην επόμενη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Ο νεαρός διεθνής μεσοεπιθετικός πλάσαρε στο 20’ από γύρισμα του Ντεσπότοφ, αλλά ο Λοντίνγκιν κράτησε το μηδέν. Έπειτα από δύο λεπτά (22’), ο Κώτσιρας γύρισε την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όπου ο Κοτάρσκι πρόλαβε τον Σπόραρ κι έσβησε τον κίνδυνο.

Εκεί που όλοι περίμεναν τη… σβηστή λήξη του πρώτου 35λεπτου, το ολέθριο σφάλμα του Ρούμπεν Πέρεθ, ο οποίος έκανε τσαφ, έδωσε την μπάλα στον Κωνσταντέλια, ο οποίος με φοβερή κάθετη πάσα, έδωσε στον Τάισον την ευκαιρία να σκοράρει για το 1-0. Ήταν το δεύτερο γκολ του Βραζιλιάνου σε συνεχόμενα ντέρμπι, διότι είχε ανοίξει το σκορ και κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το μομέντουμ και στο 44’ από προσωπική ενέργεια του Γιόνι Ότι άγγιξε το δεύτερο γκολ. Ο Ισπανός γύρισε προς τον “Ντέλια”, αλλά με υπερπροσπάθεια ο Αράο, πρόλαβε τον Έλληνα μεσοεπιθετικό. Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, τραυματίστηκε στη συγκεκριμένη φάση. Έπειτα από δύο λεπτά, ο Βραζιλιάνος επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 2ο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρο στους “πράσινους” που δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους στην αντίπαλη περιοχή. Στο 60′ ο ΠΑΟΚ είχε 2ο δοκάρι με τον Μπάμπα και στο 62′ ο Κοτάρσκι έσωσε στο τετ α τετ με τον Σπόραρ. Στο 70′ ο Γέντβαϊ έκανε πέναλτι στον Σαμάτα και ο Ζίφκοβιτς που το εκτέλεσε έκανε το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεσα. Στο 78′ ο Μλαντένοβιτς έκανε τη σέντρα και ο Γερεμέγεφ με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Στο 88′ όμως ο Βιεϊρίνια ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1 και ουσιαστικά τελείωσε το ματς. Απλά στις καθυστερήσεις ο Ζίφκοβιτς έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα, δίνοντας εμφατικό τόνο στη νίκη της ομάδας του με το τελικό 4-1 μέσα σε αποθέωση.

Ο Ολλανδός Λίντχαουτ “κιτρίνισε” τους Χουάνκαρ, Γέντβαϊ, Σαμάτα.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (81′ Βιεϊρίνια), Μουργκ, Τάισον (66′ Ζίφκοβιτς), Ντεσπόντοφ (81′ Σβαμπ), Τόμας (66′ Σαμάτα).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (67′ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Πέρεθ, Τσέριν, Αράο, Μπακασέτας 67′ Γερεμέγεφ), Μπερνάρ, Μαντσίνι (67′ Βαγιαννίδης), Σπόραρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter