ΠΑΟΚ: Στόχος να μπει στη νέα Τούμπα το 2026 – Μ. Γκαγκάτσης: «Δε συζητάμε με Αυγενάκη»

ΠΑΟΚ: Στόχος να μπει στη νέα Τούμπα το 2026 – Μ. Γκαγκάτσης: «Δε συζητάμε με Αυγενάκη»

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προχωράει για την υλοποίηση του πρότζεκτ της νέας Τούμπας και σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν οι εταιρείες που αναλαμβάνουν τη μελέτη, το σχεδιασμό και τη κατασκευή του γηπέδου. Στόχος είναι η ομάδα να μπει στο νέο της «παλάτι» το 2026.

Αναλυτικά, όσα ειπώθηκαν:

-Μάκης Γκαγκάτσης, αντιπρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Σίγουρα πρόκειται για μία από τις πιο ιστορικές ημέρες του ΠΑΟΚ. Μία ημέρα που την περιμέναμε καιρό και θα μνημονεύεται. Σήμερα, έγινε το πρώτο βήμα με την υπογραφή των συμβάσεων, για την κατασκευή του γηπέδου της Νέας Τούμπας. Μία ημέρα που χωρίς τον ευεργέτη του συλλόγου, δε θα τη μνημονεύαμε καν. Η επιμονή του Ιβάν Σαββίδη, οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, η δύναμή του, το όραμά του, όπως τα υποσχέθηκε όλα από την πρώτη στιγμή, όταν ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ. Δε θα πω πολλά… Ο project director κι ο project manager του έργου, θα πουν περισσότερα, είναι άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί πολύ».

-Δημήτρης Μουτσάκης – Project Director: «Είναι πράγματι μία πολύ σημαντική μέρα, μετά την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος, όλος ο χώρος έχει μελετηθεί. Ο μελετητής του έργου είναι το σχήμα Salfo-Populous. Πρόκειται για ένα σχήμα πολλών εταιριών με αρχιτέκτονα του σχήματος την εταιρία Populous, που έχει να επιδείξει σπουδαίο έργο. Η εταιρία Salfo έχει τεράστια εμπειρία στις μελέτες έργων. Όλο αυτό το διάστημα εμείς δουλεύαμε πάνω σε αυτό. Έχουμε ένα πολύ ισχυρό σχήμα, για να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες των μελετών. Οι τρεις προτάσεις θα αξιολογηθούν από εμάς εσωτερικά και μετά, με κάποιον τρόπο ενδεχομένως κι από τον κόσμο. Αφού επιλέξουμε αυτή που μας κάνει, θα προχωρήσουμε στην ωρίμανση του project που θα μας πάρει ένα διάστημα 3-4 μηνών. Μετά, δημιουργούνται δύο ροές μελετών. Η μία θα αφορά τον περιβάλλοντα χώρο κι η άλλη οδός, θα αφορά το ίδιο το γήπεδο, όπου θα προχωρήσουμε στην έκδοση της οικοδομικής άδειας. Μετά προχωράμε αμέσως στην υλοποίηση του έργου. Το έργο έχει ιδιαίτερη σημασία για τους κατοίκους της πόλης, γιατί θα αναζωογονήσει την περιοχή και θα σεβαστεί και το περιβάλλον. Θα δώσει ζωή σε αυτό το σημείο, που χρειάζεται πραγματικά μία τέτοια ανάπτυξη».

Ο Δ. Μουτσάκης ρωτήθηκε για τα κριτήρια επιλογής των εταιρειών και τις προμελέτες. Στην απάντηση του ανέφερε: «Χθες δόθηκαν ξεκάθαρες κατευθύνσεις για το πως πρέπει να κατευθυνθούν. Οι τρεις κατευθυντήριες γραμμές, είναι οι εξής: Πλήρης εφαρμογή των κανόνων UEFA – FIFA για την ασφάλεια. Η δεύτερη, που είναι βαρύνουσας σημασίας είναι ότι στο νέο γήπεδο θα πρέπει να μεταφερθεί η ψυχή και η ατμόσφαιρα του υφιστάμενου. Η τρίτη γραμμή, είναι η εμπορική αξιοποίηση των χώρων του γηπέδου, ούτε ώστε να λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο και όχι μόνο τη μέρα του αγώνα. Αυτές είναι οι βασικές οδηγίες.

Όσον αφορά τον περιβάλλοντα χώρο, αφορά τους πολίτες όλης της πόλης. Θέλουμε να κάνουμε χώρο πρασίνου, χώρο διασκέδασης που θα δώσει μία βιωσιμότητα στην όλη περιοχή».

-Γιάννης Δημογιάννης – Project Manager: «Αυτό που ζούμε σήμερα εδώ, ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια, όταν σε μία εσωτερική σύσκεψη με τον Ιβάν Σαββίδη συμφωνήσαμε και πρώτος από όλους αυτός, πως εδώ στην Τούμπα είναι το σπίτι του ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε ένας αγώνας για να εξασφαλίσουμε την επιπλέον έκταση που χρειαζόμασταν και με επιμονή, τα καταφέραμε. Καταρτίσαμε τον φάκελο του ειδικού χωρικού σχεδίου, με τον κ. Δούμα να στέκεται αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Πέρασαν όλα τα στάδια, όλοι οι έλεγχοι και σήμερα, έχουμε ακλόνητο Προεδρικό Διάταγμα και πάνω σε αυτό, θα χτίσουμε τη Νέα Τούμπα. Πρέπει να επιλύσουμε κι άλλα ζητήματα. Είναι ο χώρος στον οποίο θα αγωνιστεί η ομάδα, η μετεγκατάσταση του ΑΣ, η αναζήτηση χώρων κι η επέκταση του προπονητικού χώρου. Πέρα από το γήπεδο, ο οργανισμός πρέπει να επιλύσει πολλά θέματα. Άμεσα λοιπόν θα πρέπει εμείς να συντάξουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο, για να μπορέσουμε στη φάση σχεδιασμού του χώρου, να διαμορφώσουμε τις λειτουργίες που θα υπάρχουν πέριξ του γηπέδου. Θα υπάρξει ένα μνημόνιο με το Υπουργείο και με την Περιφέρεια, τον Δήμο και την Κυβέρνηση, για να ξεπεραστεί οτιδήποτε προκύψει. Τους είχαμε όλους αρωγούς και θέλουμε να εντατικοποιήσουμε τη συνεργασία μας. Στόχος μας είναι το 2026 να είμαστε στο νέο γήπεδο. Είναι εφικτός, εφόσον κινηθούν όλοι σε αυτό το κομμάτι».

Ο Γ. Δημογιάννης ρωτήθηκε για τη χωρητικότητα του γηπέδου και απάντησε λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να το πούμε σήμερα. Θα καταρτιστεί από το business plan. Λίγο-πολύ ξέρουμε τα όρια. Παλινδρομούμε στις 35.000, το προεδρικό διάταγμα μας δίνει δυνατότητα για περισσότερες θέσεις. Δε θέλω να μείνουμε σε αυτό το νούμερο όμως, θα προσπαθήσουμε για τη μεγαλύτερη και τη βέλτιστη χωρητικότητα».

Γιάννης Φωτεινός, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Salfo: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος και περήφανος που είμαι εδώ με την καταπληκτική ομάδα του ΠΑΟΚ. Από την πρώτη φορά που επισκέφτηκα το γήπεδο, πριν 3-4 χρόνια, χωρίς να είμαι ΠΑΟΚτσής και περπατήσαμε στον αγωνιστικό χώρο, αισθάνθηκα μία ανατριχίλα. Κάποιος που δεν είναι από τη Θεσσαλονίκη, μπόρεσε να καταλάβει το σφυγμό της πόλης, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Έτσι όταν μας κάλεσε ο ΠΑΟΚ, σκεφτόμουν ποιος θα ήταν ο συνδυασμός. Αποφάσισα ότι πρέπει να βρούμε μία εταιρεία που εξειδικεύεται σε μεγάλα γήπεδα, όπως η αγγλική Populous. Και μαζί, να φτιάξουμε μία ομάδα που θα έχει έδρα στην Ελλάδα, όπως η Salfo».

Ο Μ. Γκαγκάτσης ρωτήθηκε για το αν θα γίνει κουβέντα για τη μετεγκατάσταση της ομάδας με τον υφυπουργό αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και στην απάντηση του ήταν ξεκάθαρος: «Όχι. Δε συζητάμε κανένα ζήτημα όσο είναι υφυπουργός Αθλητισμού. Με άλλα στελέχη της Κυβέρνησης ναι, με το κ. Αυγενάκη όχι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter