ΠΑΟΚ – Τα εύκολα έγιναν δύσκολα!

ΠΑΟΚ – Τα εύκολα έγιναν δύσκολα!

Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν μπορεί να είναι προκαθορισμένο.

Έτσι λοιπόν ο ΠΑΟΚ που έμεινε αήττητος στα παιχνίδια της Βασιλείας, της Μόσχας με την Σπαρτάκ, της Λισαβόνας με την Μπενφίκα, της Λευκορωσίας με την ΜΠΑΤΕ, ηττήθηκε χθες στην Βουδαπέστη από την Βίντι κι έκανε την φαινομενικά εύκολη και βατή προοπτική της πρόκρισης του σε δύσκολη και εντελώς αβέβαιη.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, πιάστηκε για δεύτερη φορά “αδιάβαστος” και άφησε την ευκαιρία να του ξεφύγει και με μια μόνο νίκη στα 4 παιχνίδια του 12ου ομίλου βλέπει την πρόκριση να ξεγλιστρά από τα χέρια και τον έλεγχο του.

Τι μπορεί να υποθέσει κανείς γι αυτό το στραβοπάτημα της πλέον φορμαρισμένης ελληνικής ομάδας; Ο,τι είναι κουρασμένοι και κορεσμένοι οι παίκτες του; Ο,τι ο Λουτσέσκου δεν “διάβασε” καλά το δικό του μάθημα; Ο,τι οι αντίπαλοι της Βίντι έχουν καλύτερο και πιο απαιτητικό ρόστερ; Ισως κάποια από αυτα τα ερωτηματικά να έχουν βάση και υπόσταση, αλλά πως να είναι κουρασμένοι και κορεσμένοι οι παίκτες του Δικεφάλου όταν το ρόστερ αριθμεί 22 ακριβούς και έτοιμους ποδοσφαιριστές;

Ο Ρουμάνος τεχνικός από την πλευρά του δείχνει μια εξόφθαλμη στήριξη και αφοσίωση σε παίκτες που ίσως δεν μπορούν να κάνουν την διαφορά και να κρατούν την ομάδα σε αργούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ούτε βεβαίως ισχύει πως η Βίντι έχει πλουσιότερο ρόστερ ομάδας και αξία ποδοσφαιριστών. Ομως μια ομάδα που είναι καλά στημένη στο γήπεδο και ξέρει τι ζητάει και πως να εκμεταλλευτεί τα λάθη των αντιπάλων της όπως έκανε δυο φορές σε 15 μέρες η ουγγρική ομάδα, τότε εύλογα μπορεί να κάνει και δυο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Τώρα τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον ΠΑΟΚ που στις 29 του μήνα πρέπει να περάσει την μεγαλύτερη δοκιμασία στην φάση των αγώνων του 12ου ομίλου αντιμετωπίζοντας στο Λονδίνο την πολυθρύλητη Τσέλσι. Και φυσικά μια τέτοια αποστολή είναι εξαιρετικά δυσχερής για να μην πούμε φαινομενικά αδύνατη. Ακόμα και ο ένας βαθμός θα ήταν για τον ΠΑΟΚ “βάλσαμο” στο “Στάμφορντ Μπρίτζ” όμως η Τσέλσι είναι αυτή που είναι και κανείς δεν μπορεί εύκολα να την σταματήσει.

Για την χθεσινή ήττα του ΠΑΟΚ στην Ουγγαρία ειπώθηκαν πολλά και θα συνεχίζουν να εκφέρονται απόψεις και γνώμες. Ισως δεν είναι άσχετο το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ φέτος έχει δώσει όλη την προσοχή και βαρύτητα του στο ελληνικό πρωτάθλημα που είναι και ο βασικός του στόχος κι αυτό ίσως συνετέλεσε στην ψυχολογική “παραπλάνηση” και απομάκρυνση της σκέψης των παικτών από τα δυο τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πάντως είτε με αυτή την ερμηνεία, είτε με οποιαδήποτε άλλη ο ΠΑΟΚ καλείται να παίξει στις δυο τελευταίες στροφές της διοργάνωσης τα “ρέστα” του για να ξανακερδίσει αν γίνεται το ένα διεκδικούμενο ακόμα εισιτήριο της πρόκρισης. Δύσκολο μεν όχι όμως και ακατόρθωτο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter