Πάολα Ρεβενιώτη: Να μας ζητήσουν συγγνώμη

Πάολα Ρεβενιώτη: Να μας ζητήσουν συγγνώμη

Για χρόνια μας περιθωριοποιούσαν, μας ξεφτίλιζαν, μας πετούσαν γιαούρτια και έκαναν την πλάκα τους. Θυμάμαι που ορισμένες φορές έκαναν ντου οι μπάτσοι και μας συλλάμβαναν απλά και μόνο για να μας ταλαιπωρήσουν και να σπάσουν πλάκα μαζί μας. Στο αυτόφωρο συνέβαιναν αίσχη, μας έκλεβαν λεφτά, αλλά χάναμε και πολλά λεφτά γιατί άμα σε κρατάνε μέσα για 15 μέρες, πάει το μεροκάματο που θα έβγαζες…

Εχω φίλες που αυτοκτόνησαν ή που έπεσαν στην πρέζα επειδή δεν μπορούσαν να ισορροπήσουν. Εχω χάσει πολλές γνωστές μου. Για όλα αυτά θα ήθελα να μας ζητήσουν μία συγγνώμη. Συγγνώμη που μας ταλαιπώρησαν, συγγνώμη που κάποιες έζησαν τραγωδίες και δράματα.

Δεν χρειάζεται να κάνουν πλαστικές εγχειρήσεις

Οι αλλαγές του νέου νόμου είναι μια αρχή αλλά η κοινωνία δεν αλλάζει μόνο με νόμους. Αλλάζει όταν αλλάξουν οι αντιλήψεις, οι πεποιθήσεις. Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου, δεν φτάνουν ούτε χίλια νομοσχέδια. Ελπίζω όμως ότι τουλάχιστον θα μπορέσουν κάποιοι νέοι άνθρωποι να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, αν το θέλουν. Να μην είναι μονόδρομος δηλαδή το πεζοδρόμιο.

Για το θέμα των 15χρονων αυτό που δεν έχει καταλάβει ο κόσμος είναι ότι ο νόμος βοηθά στο να μην χρειαστεί να μπουν σε διαδικασία εγχειρήσεων αυτά τα παιδιά. Ο κόσμος νομίζει ότι τώρα τα 15χρονα θα κάνουν αλλαγή φύλου. Είναι ακριβώς το αντίθετο, τώρα δεν θα χρειάζεται να τρέχουν να ξοδεύουν λεφτά σε σιλικόνες, πλαστικές και άλλα τέτοια πανάκριβα και ψυχοφθόρα.

Τώρα για το θέμα της ηλικίας, τι να πω; Εγώ από τεσσάρων ετών είχα γυναικεία ματιά. Θυμάμαι που, αγοράκι ακόμη, πήγαινα 11 χρονών διακοπές στην Κέρκυρα και έκλαιγα από έρωτα για έναν 15άχρονο Ιταλό. Για μένα ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή. Και ήμουν τυχερή γιατί δεν είχα ενοχές για τα ερωτικά μου και πρέπει να πω ότι πέρασα πολύ καλά στη ζωή μου.

Με τα κορίτσια που αισθάνονται αγόρια ίσως να είναι πιο εύκολο όλο αυτό που θα γίνεται με την ταυτότητα φύλου. Τα αγόρια που θέλουν να γίνουν γυναίκες πάντα αντιμετώπιζαν περισσότερα προβλήματα, γιατί η εμφάνισή τους μπερδεύει τον άλλον, ίσως να του προκαλεί και πόθο και γι’ αυτό να του επιτίθεται έτσι, από ενοχές για τη δική του σεξουαλικότητα.

Με έβριζαν τη μέρα και το βράδυ έρχονταν ως πελάτες

Για όσους βγαίνουν και αντιδρούν και μας βρίζουν δεν ξέρω τι να πω. Αυτό που ξέρω είναι ότι ένας στρέιτ που τα χει καλά με τη σεξουαλικότητά του δεν πρόκειται να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα. Μου έχει τύχει να με βρίζουν τη μέρα άτομα που το βράδυ έρχονταν να με βρουν ως πελάτες. Είναι πολύπλοκος ο τρόπος που λειτουργεί και αντιδρά ο άνθρωπος. Στη Ναυτική Σχολή που ήμουν ως έφηβος είχαμε έναν οπλονόμο που όλη την ημέρα έβριζε τις αδερφές. Μερικά χρόνια μετά τον πέτυχα στη Συγγρού να μου ζητά να τον κάνω δούλα.. Συμβαίνουν κι αυτά.. Τα βλέπω καθημερινά.

Το επόμενο βήμα που θα ήθελα να δω από το κράτος θα ήταν να γίνουν προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ προκειμένου να βοηθηθούν τα τρανς άτομα άνω των 40 ετών. Ο πολύς κόσμος έχει σχηματίσει μια εικόνα ψευτογκλαμουριάς για ορισμένες τρανς αλλά η αλήθεια είναι ότι τώρα με την οικονομική κρίση η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για όλες μας.

Επιπλέον, παρόλο που η διαδικασία είναι ανοιχτή σε παιδιά πάνω από την ηλικία των 15, οι καθολικοί περιορισμοί ηλικίας παραμένουν. Παιδιά που ζητούν νομική αναγνώριση φύλου δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν επιπλέον εμπόδια για να το κάνουν, όπως η αξιολόγηση ψυχικής υγείας που απαιτείται από τον νέο νόμο για παιδιά μεταξύ 15 και 16 ετών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter