Παπαδημητρίου: Κανένα μέτρο το 2018 – Μέτρα και αντίμετρα από το 2019

Παπαδημητρίου: Κανένα μέτρο το 2018 – Μέτρα και αντίμετρα από το 2019

«Από_x000D_
τώρα μέχρι το 2018 δεν υπάρχουν νέα μέτρα, που θα επιβαρύνουν τον λαό» δηλώνει_x000D_
ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου. 

Ο υπουργός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διαβεβαιώνει ότι «από τώρα μέχρι το 2018 δεν υπάρχουν νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν τον λαό» και ότι «από το 2019 θα υπάρχουν μέτρα και αντίμετρα, που θα απαλύνουν τον πόνο του λαού».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος σήμερα παρέστη στην έναρξη των εργασιών της ετήσιας συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, το 2017 θα είναι για την Ελλάδα πραγματικά χρόνος ανάπτυξης. Αυτό, επισημαίνει, «δεν είναι ευχολόγιο», αλλά προκύπτει από όλα τα στοιχεία.

Σχετικά με τα μέτρα είπε: «Από το 2019 θα υπάρχουν μέτρα και αντίμετρα που θα απαλύνουν τον πόνο του λαού και επίσης θα δώσουν αναπτυξιακό κύρος, όπως είναι η καινούργια φορολογία, όχι μόνο για τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και για τους συντελεστές της φορολογίας στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα. Το ότι ακόμη είμαστε σε λιτότητα είναι γεγονός. Τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι υψηλά και μας ενδιαφέρει να είναι χαμηλότερα.»

Αναφορικά με το χρέος τόνισε ότι «η αναδιάρθρωση του χρέους παίρνει πολλές μορφές. Φυσικά το προτιμότερο θα ήταν μια διαγραφή, μια απόλυτη μείωση της ονομαστικής αξίας, αλλά για αυτό δεν μπορούμε να περιμένουμε.

Αυτό που περιμένουμε είναι μια αναδιάρθρωση και μια μείωση από την τρέχουσα αξία, που έχει να κάνει με την μείωση των επιτοκίων και την απομείωσή τους για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, πράγμα το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί αυτό το χρέος με καλύτερες συνθήκες και να επεκταθεί η αποπληρωμή του. Αυτό θα είναι μια σοβαρή μορφή απομείωσης του χρέους.»

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter