Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Παπαδημητρίου: Συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τον Ιανουάριο

Συμφωνία χωρίς λήψη νέων μέτρων στα μέσα Ιανουαρίου εκτίμησε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου μιλώντας στην Οικονομία Στο Κόκκινο του Στάθη Σχινά.

«Τελικά, η διαφορά μας είναι με το ΔΝΤ, όχι με τους Ευρωπαίους, ο Σόιμπλε και οι συν αυτώ θα υποχωρήσουν και στα μέσα Ιανουαρίου θα υπάρξει συμφωνία χωρίς λήψη νέων μέτρων» δήλωσε ο υπουργός.

Κατά τον ίδιο, ο κ.Σόιμπλε και άλλοι που συμπαρατάσσονται μαζί του δεν θα εμμείνουν περισσότερο στις απόψεις τους. Τελικά, η διαφορά είναι με το ΔΝΤ, όχι με τους Ευρωπαίους και, όπως εκτίμησε, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει μέτρα όπως αυτά που ζητάει το Ταμείο. Μόλις ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και ξεπαγώσουν τα μέτρα για το χρέος, θα ακολουθήσει η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ, συμπλήρωσε.

Δεδομένου ότι το 2017 επιδιώκεται να είναι το έτος της πραγματικής οικονομίας, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο κ.Παπαδημητρίου ως επικεφαλής του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, αναφέρθηκε εκτενώς στις επενδύσεις.

Για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, παλιών και νέων, υπάρχουν πολλά εργαλεία που θα τεθούν στη διάθεση των επενδυτών, τους οποίους διέπει ένα πολύ θετικό κλίμα για την Ελλάδα, καθώς διαβλέπουν τις ευκαιρίες, σημείωσε.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και το υπουργείο εστιάζουν στην καλλιέργεια του φιλικότερου επενδυτικού και οικονομικού περιβάλλοντος, με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων, όπως ο νέος αναπτυξιακός νόμος και η μείωση του κόστους και του χρόνου για τη σύσταση και την αδειοδότηση των επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.