Παπαδημούλης: Επανεξελέγη στη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

Παπαδημούλης: Επανεξελέγη στη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου

Στη θέση του του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου επανεξελέγη σήμερα ο Έλληνας ευρωβουλευτής της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Δημήτρης Παπαδημούλης.

 Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός Έλληνας που εξελέγη στο νέο προεδρείο της Ευρωβουλής, ενώ συγκέντρωσε, στον δεύτερο και τελικό γύρο ψηφοφορίας 469 θετικές ψήφους, επί συνόλου 638 έγκυρων ψηφοδελτίων (ποσοστό 73,5%). Τον Ιούλιο του 2014, στην τότε εκλογή προεδρείου του ΕΚ, ο Δ. Παπαδημούλης είχε συγκεντρώσει 302 ψήφους, επί συνόλου 717 εγκύρων ψηφοδελτίων (ποσοστό 42,1%).

Συνολικά, εξελέγησαν σήμερα 14 αντιπρόεδροι, δέκα από τους οποίους εξελέγησαν στον πρώτο γύρο.

«Ευχαριστώ θερμά τους ευρωβουλευτές, από ένα ευρύτατο πολιτικό φάσμα, καθώς και την ευρωομάδα μου, που με τίμησαν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους. Θα προσπαθήσω να τιμήσω αυτήν την αυξημένη ευθύνη, εκπροσωπώντας όσο καλύτερα μπορώ τον ελληνικό λαό, την πολιτική μου ομάδα, αλλά και τους στόχους για ένα ισχυρότερο και πιο διαφανές Ευρωκοινοβούλιο. Ως μέλος του προεδρείου του Ευρωκοινοβουλίου, θα εργαστώ για μια Ευρώπη που πρέπει να αλλάξει γρήγορα και ριζικά. Να γίνει πιο δημοκρατική, κοινωνική και ελκυστική στους πολίτες, για να αποφύγει μια διαλυτική κρίση», δήλωσε μετά την επανεκλογή του ο Δ. Παπαδημούλης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter