Παπαδημούλης: Η Ε.Ε. και η Βρετανία να προστατέψουν τον Τζούλιαν Ασάνζ

Παπαδημούλης: Η Ε.Ε. και  η Βρετανία να προστατέψουν τον Τζούλιαν Ασάνζ

Με αφορμή την αιφνίδια σύλληψη του ιδρυτή του Wikileaks και μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος (whistleblower) Julian Assange, o Aντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενώνω την φωνή μου με την Ευρωομάδα της Αριστεράς, αλλά και με πολίτες και διανοούμενους ανά τον κόσμο που καταδικάζουν την στοχοποίηση και σύλληψη του Julian Assange, ο οποίος έγινε γνωστός γιατί αποκάλυψε παγκοσμίως εγκλήματα πολέμου και θηριωδίες. Καλώ την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας να διασφαλίσει την αυτενέργειά της και να μην γίνει υποχείριο της κυβέρνησης Τραμπ, η οποία τον απειλεί με θανατική ποινή για τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε.

Οι whistleblowers, οι οποίοι φέρνουν στην επιφάνεια υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, προστατεύονται με βάση τις θέσεις της ίδιας της ΕΕ, κι αυτό οφείλει να γίνει σεβαστό και σε αυτή την περίπτωση. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα αποτελεί βήμα προς τα πίσω και σημαντικό πλήγμα για τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας συνολικά».

_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter