Παπαδημούλης κατά Αβραμόπουλου για τη Συμφωνία: Μικροπολιτική διγλωσσία

Παπαδημούλης κατά Αβραμόπουλου για τη Συμφωνία: Μικροπολιτική διγλωσσία

Για διγλωσσία κατηγορεί τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης με βάση την όψιμη δήλωση Αβραμόπουλου για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε την ανάρτηση του κυρίου Παπαδημούλη: Μετά από πολύμηνη σιωπή, ο κ Αβραμόπουλος έκανε μια δήλωση για τις «Πρέσπες», που θυμίζει χρησμό της Πυθίας. Πότε και πως κατέθεσε την διαφωνία του με το ΝΑΙ, εντός της Κομισιόν; Αν όχι, γιατί άλλα μέσα κ άλλα έξω; Μικροπολιτική διγλωσσία! 

Η δήλωση Αβραμόπουλου: 

«Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι ισόρροπη και ως εκ τούτου, προβληματική» τονίζει σε δήλωσή του ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Είναι άλλο ο γεωγραφικός προσδιορισμός που όλες οι κυβερνήσεις συμφωνήσαμε και άλλο ο ιστορικός προσδιορισμός, που επιχειρείται μέσω της συμφωνίας.

Εθνότητα και γλώσσα σημαίνουν εθνική υπόσταση και δίνουν λαβή για αλυτρωτικές εθνικιστικές πολιτικές.

H κυβέρνηση θα είχε κινηθεί διαφορετικά αν, αντί να αγνοήσει και στη συνέχεια προκαταλάβει τα πολιτικά κόμματα, είχε επιδιώξει την εθνική συνεννόηση πριν προχωρήσει στη συμφωνία» τονίζει ο κ Αβραμόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter