Παπαδημούλης: Μόνο μια ενωμένη και ισχυρή Αριστερά μπορεί να νικά, να δίνει έμπνευση και ελπίδα (Video)

Στη Λευκωσία βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο πλαίσιο των «Ημερών Μελέτης» που διοργανώνει η ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL).

Στο πλαίσιο της αποστολής στην Κύπρο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ σε συνεργασία με την ευρωομάδα της Αριστεράς, με τίτλο «Αριστερά, η Φωνή σου στην Ευρώπη».

Στην παρέμβασή του, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε πως «έχουμε μπροστά μας πολλούς και δύσκολους αγώνες», σημειώνοντας πως «όσο αυξάνονται οι ανισότητες σε πλούτο και δικαιώματα, τόσο περισσότερο υπάρχει ανάγκη για Αριστερά».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το δηλητήριο του νεοφιλελευθερισμού τροφοδότησε το δηλητήριο της ανόδου της άκρας δεξιάς και μας οδηγεί να αγωνιστούμε εναντίον αυτών των δύο αλληλοτροφοδοτούμενων κινδύνων», προσθέτοντας πως «μόνο μια ενωμένη και ισχυρή Αριστερά μπορεί να νικά, να δίνει έμπνευση και ελπίδα στους λαούς, οργανώνοντας μεγάλες προοδευτικές συμμαχίες γύρω από κοινούς, θετικούς στόχους».

Κλείνοντας, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε πως «στόχος στις επόμενες ευρωεκλογές είναι να γίνουμε πιο ισχυροί», δηλώνοντας «αισιόδοξος ότι και στην Κύπρο, και στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα έχουμε επιτυχίες, με αποτέλεσμα η νέα ευρωομάδα της Αριστεράς να είναι ακόμη πιο ισχυρή από ό,τι είναι τώρα, εξέλιξη που θα βοηθήσει και τον αγώνα του κυπριακού λαού για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.