Παπαδημούλης: Ο κολλητός του Κυριάκου, o Μάνφρεντ Βέμπερ, τον αδειάζει για στη Συμφωνία των Πρεσπών (Photo)

Παπαδημούλης: Ο κολλητός του Κυριάκου, o Μάνφρεντ Βέμπερ, τον αδειάζει για στη Συμφωνία των Πρεσπών (Photo)

Μετά από πολύμηνη σιωπή – καιροσκοπική όπως τη χαρακτηρίζει ο κ. Παπαδημούλης, ο Μάνφρεντ Βέμπερ τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών αδειάζοντας τον κολλητό του Κυριάκο. 

Αυτά αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.Δείτε την ανάρτηση αλλά και τη δήλωση Βέμπερ:

Και ο @ManfredWeber , αν και κολλητός του @kmitsotakis, τον «αδειάζει» στηρίζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, τη συμφωνία των Πρεσπών. Μετά από μια πολύμηνη καιροσκοπική σιωπή του, λέει Ναι. Έρχεται η Μέρκελ στην Αθήνα, βλέπετε. Η ΝΔ είναι ανάδελφη κ εντός ΕΛΚ

Και η δήλωση του κ. Βέμπερ: “Everybody knows that [the name dispute] has to be solved in order to give Macedonia a positive economic and European future,” Weber, who will lead the EPP’s European election campaign, told EURACTIV.com.

«Όλοι γνωρίζουν οτι (το θέμα της ονομασίας) πρέπει να λυθεί ώστε να δοθεί στη Μακεδονία ένα θετικό οικονομικό και Ευρωπαϊκό μέλλον»

Kληθείς να σχολιάσει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, «αδελφό» κόμμα του ΕΛΚ και αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, η οποία έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Μάνφρεντ Βέμπερ απάντησε διπλωματικά, αναφέροντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση και την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

«Επισήμως, η αντιπολίτευση δεν είναι απαραίτητη για την αποδοχή ενός συμβιβασμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιτίθεται στην εξεύρεση συμβιβασμού» δήλωσε ο κ. Βέμπερ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter