Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης να ηρεμήσει και να πάψει να υιοθετεί τη γραμμή Γεωργιάδη

Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης να ηρεμήσει και να πάψει να υιοθετεί τη γραμμή Γεωργιάδη

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης άφησε αιχμές για την στάση της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Πρακτορείου 104,9Fm»

«Συνιστώ στον κ.Μητσοτάκη να ηρεμήσει και να πάψει να υιοθετεί τη γραμμή Γεωργιάδη -δεν θέλω να κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει ο Τσίπρας- να πράξει τα νόμιμα με το «πόθεν έσχες» της συζύγου του αντί να ουρλιάζει εναντίων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μέσω του διευθυντή του γραφείου του» υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης και ζήτησε «να μην επιτρέψουμε σε μια αποπροσανατολιστική οξύτητα, διχαστική, με λάσπη γύρω από το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι, να δηλητηριάσει αυτό που μπορούμε να πετύχουμε μετά από πολύχρονες θυσίες,(του ελληνικού λαού), δηλαδή να αρχίσει να μειώνεται η ανεργία, να δημιουργηθούν δουλειές και να βγούμε από αυτό το τούνελ που μας έριξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ, ο κ. Παπδημούλης εκτίμησε ότι «στην έκθεση του ΔΝΤ υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιχειρήματα από την ελληνική πλευρά», επισημαίνοντας: {Λέει, έχει γίνει τεράστια δημοσιονομική προσαρμογή δεν χρειάζεται άλλη, αντί να ζητάτε και άλλα, δώστε μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους και συμφωνήστε για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ωστόσο τόνισε: «επειδή είμαι ρεαλιστής, δεν προβλέπω πριν τις εκλογές στην Ολλανδία , τη Γαλλία και τη Γερμανία, οι Ευρωπαίοι δανειστές να το δώσουν αυτό. Εκτιμώ ότι μπορούμε να πάρουμε μια σημαντικά μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους και επανεκτίμηση προς τα κάτω των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, αλλά δεν νομίζω να ανακοινωθούν αυτά πριν τις εκλογές».

Πάντως ο κ. Παπαδημούλης κάλεσε,όλες τις πλευρές, δηλαδή τους Ευρωπαίους, το ΔΝΤ και την ελληνική κυβέρνηση να τρέξουν, ώστε στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου και πριν από τις ολλανδικές εκλογές να βγει λευκός καπνός με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

«Η μεγαλύτερη διαφωνία παραμένει μεταξύ Βερολίνου – ΔΝΤ, αλλά ο Σόιμπλε πλέον δέχεται κριτική και από τον γερμανικό τύπο (…) ενώ ανεβαίνει γρήγορα το SPD και ο Σουλτς, ο οποίος τάσσεται υπέρ της Ελλάδας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τόνισε δε, πως οι δυνάμεις που θέλουν λύση και όχι αδιέξοδο είναι πολύ περισσότερες από εκείνες που θέλουν επανάληψη του καλοκαιριού του 2015.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπδημούλης υπογράμμισε: «Η διαπραγματευση γίνεται από τον Τσακαλώτο και τον Χουλιαράκη με τις εντολές του Τσίπρα, με βάση τις συλλογικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Ας τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους, εγώ τους έχω εμπιστοσύνη» είπε και συμπλήρωσε: «Ζητάω από τους υπουργούς που έχουν άλλα χαρτοφυλάκια να κάνουν τη δουλειά τους και να μην παριστάνουν τον Τσίπρα, τον Τσακαλώτο και τον Χουλιαράκη» συμπλήρωσε αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα κλεισίματος της διαπραγμάτευσης, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «το συμφέρον όλων είναι να κλείσει πριν από τις ολλανδικές εκλογές (…) όσο καθυστερούμε αυξάνεται η αβεβαιότητα και ο λογαριασμός των μέτρων» , ενώ εκτίμησε ότι μια πολύμηνη εμπλοκή ανοίγει το κουτί της Πανδώρας σε μια περίοδο με πολλές πηγές αστάθειας και γεωπολιτικών κινδύνων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter