Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης να μην παίρνει γραμμή από τον έξαλλο Άδωνη Γεωργιάδη

Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης να μην παίρνει γραμμή από τον έξαλλο Άδωνη Γεωργιάδη

«Να φύγουμε από λογικές εμφυλιοπολεμικού διχασμού, που τροφοδοτούν έξαλλοι κύκλοι της Ν.Δ. με ακροδεξιό άρωμα» ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, μεταξύ άλλων: «Να καλέσει ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει επιτέλους να παίρνει γραμμή από τον έξαλλο αντιπρόεδρό του Άδωνη Γεωργιάδη. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατήσει, προκειμένου να φύγουμε από λογικές εμφυλιοπολεμικού διχασμού, που τροφοδοτούν ορισμένοι έξαλλοι κύκλοι της ΝΔ με ακροδεξιό άρωμα».

«Η Σύνοδος των χωρών του Νότου είναι μία Σύνοδος που έγινε θεσμός, που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αντίβαρο στη γερμανοκρατία και την κυριαρχία του Βερολίνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό να πάρουν πρωτοβουλίες για να διαμορφωθεί ένα άλλο πολιτικό κλίμα σε ό,τι αφορά στις σχέσεις κυβέρνησης-αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το θέμα της διαπραγμάτευσης προέταξε την επιδίωξη της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας και το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης στο Eurogroupμ στις 22 Μαΐου. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη το «προσύμφωνο» Μέρκελ-Λαγκάρντ να γίνει συγκεκριμένη δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των θεσμών.

«Αυτό που τώρα φαίνεται να προχωρά είναι μία συμφωνία-πακέτο, που επιτρέπει στην Ελλάδα να βγει από την κρίση και εξασφαλίζει ανάπτυξη, ταχύτερη μείωση της ανεργίας, ελάφρυνση του χρέους και χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το ’18», είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Για την κοινωνική δυσφορία και απογοήτευση τόνισε ότι «ο κόσμος περιμένει να δει στην τσέπη του την αλλαγή. Πρέπει, επομένως, να φύγουμε από τη διαπραγμάτευση και να περάσουμε στην αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξε ότι η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει με την ανάκαμψη της οικονομίας. «Αυτό που εισπράττω είναι ότι η τεχνική συμφωνία μπορεί να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας, ώστε μετά να έχουμε τη νομοθέτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, που θα επιτρέψει στο Eurogroup της 22ης Μαΐου να είναι καρποφόρο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι κλειδί είναι η συμφωνία για χρέος και ελάφρυνση, αλλά και χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το ’18.

Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ενός ευρύτερου δυνατού διαλόγου σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί, όπως εξήγησε, χωρίς την ευρύτερη δυνατή ομοψυχία «δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ούτε την πρόκληση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας, ούτε την πρόκληση της αντιμετώπισης της επιθετικότητας της τουρκικής ηγεσίας».

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter