Παπαδημούλης: Ο Μοσκοβισί λέει αλήθειες που «τσούζουν» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Παπαδημούλης: Ο Μοσκοβισί λέει αλήθειες που «τσούζουν» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Τη συνέντευξη Μοσκοβισί στην Welt σχολιάζει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

Εστιάζοντας στη φράση του Επιτρόπου ότι «στο στρατόπεδο της Ευρωπαϊκής Δεξιάς πολλοί ήθελαν να αποτύχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είχε εκτοπίσει την ΝΔ», ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει μέσω Twitter: «Ο αρμόδιος Γάλλος επίτροπος λέει, έστω και με καθυστέρηση, αλήθειες που “τσούζουν” ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τις ευθύνες των δανειστών.

Το άρθρο στη Welt

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, o Γάλλος Επίτροπος τονίζει μεταξύ άλλων: «Εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένος ότι η έγκριση του τρίτου προγράμματος χρηματοδοτικής βοήθειας είναι μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο να ξαναπάρει τη θέση που της ανήκει στη ζώνη του ευρώ και να αποκτήσει και πάλι μεγαλύτερη αυτονομία στην οικονομική της πολιτική».

Ωστόσο, ο ίδιος συμπληρώνει: «Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εγκαταλείπει τώρα την Ελλάδα στη μοίρα της. Υπάρχουν ακόμα πολλά να κάνουμε. Η μείωση του συνολικού δημόσιου χρέους και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων πρέπει να αποτελέσουν κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Μοσκοβισί, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει στην πλευρά της Ελλάδας, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσει ότι η χώρα θα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Η σχετική παρακολούθηση δεν είναι όμως τέταρτο πρόγραμμα. Δεν περιέχει νέες απαιτήσεις για μέτρα ή μεταρρυθμίσεις. Για την Ελλάδα, είναι σημαντικό να αξιοποιήσει την υποστήριξη που παρέχουν οι εταίροι της για την ολοκλήρωση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και οι ευρωπαίοι εταίροι της αναμένουν από την Ελλάδα να εκπληρώσει τις αναληφθείσες δεσμεύσεις της – τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο!

Η ευρωζώνη, από την άλλη πλευρά, πρέπει να συνεχίσει το έργο της για την ολοκλήρωση (της Ευρώπης) και να προβληματιστεί για τις επόμενες κρίσεις που αναπόφευκτα θα έρθουν. Η πρόληψη είναι καλύτερη από την εκ των υστέρων θεραπεία. Έχουμε ήδη υποβάλει ανάλογες προτάσεις. Ελπίζω ότι τα κράτη θα είναι αρκετά σοφά, ώστε να κοιτάξουν με εμπιστοσύνη το μέλλον!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter