Παπαδημούλης: Ο Σόιμπλε διαψεύδει τα fake news της Ν.Δ.

Παπαδημούλης: Ο Σόιμπλε διαψεύδει τα fake news της Ν.Δ.

Στη συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον ΣΚΑΪ και στα fake news αναφέρθηκε μέσω του Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Ακόμη και ο Σόιμπλε δηλώνει ότι το Grexit και ‘ο εφιάλτης έχει τελειώσει’ για την Ελλάδα. Δυστυχώς για τη ΝΔ και την βιομηχανία των fake news», έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είχε πει ο Σόιμπλε για Grexit και Οικονομία

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, στη συνέντευξή του ήταν αρνητικός – όπως αναμενόταν – στο ενδεχόμενο χαλάρωσης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022, αν και άφησε αυτή τη συζήτηση στους διαδόχους του. Παράλληλα επανέλαβε την πάγια θέση του ότι το χρέος δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για την Ελλάδα την επόμενη δεκαετία.

«Δεν σκοπεύω τις τελευταίες ημέρες μου ως Υπουργός Οικονομικών να συζητήσω αν οι συμφωνίες αυτές, οι οποίες άλλωστε έχουν προταθεί από την τρόικα και έχουν συζητηθεί στην ευρωζώνη, χρήζουν τροποποιήσεων. Πιστεύω πως το πρόγραμμα είναι σωστό, αλλιώς δεν θα το είχαμε συμφωνήσει και η Ελλάδα δεν θα το είχε αποδεχτεί», είπε και πρόσθεσε μετά από ερώτηση πότε θα τελειώσει ο «εφιάλτης» στην Ελλάδα.

«Μα πιστεύω ότι έχει τελειώσει, το 2017 τα στοιχεία δείχνουν ότι τα πράγματα ανακάμπτουν», απάντησε λακωνικά ο κ. Σόιμπλε.

Ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών αποσαφήνισε ότι πλέον δεν βλέπει κανένα λόγο για έξοδο της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση. «Ο όρος Grexit αναφέρεται πάντοτε σε εκείνες τις εποχές κατά τις οποίες η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε λάβει τη σχετική απόφαση. Εφόσον δεν την έλαβε και εφόσον στην παρούσα κατάσταση, χάρη στις θετικές εξελίξεις δεν είναι αναγκαίο να το πράξει, το ζήτημα δεν τίθεται», είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter