Παπαδημούλης: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ κατά των ελληνικών συμφερόντων

Παπαδημούλης: Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ κατά των ελληνικών συμφερόντων

Aκύρωση τροπολογίας, που έχει υιοθετήσει η αρμόδια Επιτροπή του ΕΚ για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ζητούν το ΕΛΚ και οι βουλευτές της ΝΔ.

«Βαρύτατα εκτεθειμένοι οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας – Οφείλουν να απαιτήσουν την απόσυρση της προκλητικής τροπολογίας!» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πιο συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), στο οποίο ανήκουν οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, δείχνει για ακόμα μια φορά το στυγνό, αντικοινωνικό του πρόσωπο και κατ’ ουσία ζητά να ακυρωθείη εξαιρετικά σημαντική τροπολογία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, για τα ελληνικά ομόλογα και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αγοράς Κρατικών Ομολόγων της ΕΚΤ και στην ποσοτική χαλάρωση.

Υπενθυμίζεται ότι στη ψηφοφορία της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) στις 23 Ιανουαρίου, σχετικά με την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2018, υπερψηφίστηκε η τροπολογία του Δημήτρη Παπαδημούλη, με την οποία το Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι η ΕΚΤ δεν έχει ακόμη συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο Πρόγραμμα Αγοράς Κρατικών Ομολόγων (PSPP), παρά τις βελτιώσεις που πέτυχε η Ελλάδα όσον αφορά τη βιωσιμότητα του χρέους και παρά την εκ νέου πρόσβαση στις αγορές ομολόγων.

Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία, το Ευρωκοινοβούλιο καλεί την ΕΚΤ να εξηγήσει για ποιον λόγο δεν έχει ακόμη διενεργήσει επικαιροποιημένη ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους, που συνιστά προϋπόθεση προκειμένου τα ελληνικά ομόλογα να συμπεριληφθούν στην ποσοτική χαλάρωση.

Την τροπολογία αυτή, που έχει ενσωματωθεί ως παράγραφος 38 στην πρόταση ψηφίσματος που τίθεται αύριο σε ψηφοφορία ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, επιδιώκει να ακυρώσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Πηγή: avgi.gr

Μυστικά & Documento

15/05/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter