Παπαδημούλης: Πρέπει και μπορεί να βγάλει λευκό καπνό το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου

«Με μια δίκαιη συμφωνία, το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου πρέπει να βγάλει και μπορεί να βγάλει, λευκό καπνό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς.

Οι δηλώσεις του έγιναν στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα «Η πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα».

«Όπως μας είπε ο κ. Ντομπρόβσκις και όπως έχουν πει και ο κ. Γιούνκερ και κ. Ντάισελμπλουμ και ο κ. Μοσκοβισί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη και υπερκαλύπτει τους στόχους που είχε αναλάβει με τη συμφωνία. Το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016 ήταν τετραπλάσιο από το συμφωνημένο. Και για το 2016, έχουμε μικρή μεν, αλλά ανάπτυξη - αντί για ύφεση, όπως προβλεπόταν. Το ΔΝΤ έπεσε πάλι έξω στις προβλέψεις του και η ανάπτυξη για το 2017 και το 2018 είναι της τάξης του 3%», τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΚ.

«Το ερώτημα λοιπόν, είναι: θα βοηθήσετε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να βγουν επιτέλους στο ξέφωτο της ανάπτυξης και να συνεχίσουν να μειώνουν ταχύτερα την ανεργία; Ή θα αφήσετε το χρόνο να κυλάει, υποκύπτοντας στους εκβιασμούς είτε του κ. Σόιμπλε είτε του ΔΝΤ, που παράγουν αστάθεια και οπισθοδρόμηση;», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης και επισήμανε πως όσοι μιλάνε για Grexit αυτή την ώρα κάνουν ζημιά στην Ευρωζώνη, επιδιώκοντας όχι Grexit αλλά Τσίπρας - Exit.

«O κ. Σόιμπλε πρέπει να πάψει να παίζει με τα σπίρτα μέσα σε μια αποθήκη καυσίμων. Του το φωνάζουν πια και μέσα στη Γερμανία, όχι μόνο η Αριστερά, οι πράσινοι και οι Σοσιαλδημοκράτες, αλλά και η κα Μέρκελ πάει να του βάλει φρένο.

Και το ΔΝΤ πρέπει να δεχθεί επιτέλους τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν και της Eurostat. Και να πάψει να ζητάει παράλογα και ακραία πράγματα, όπως το να μην επαναφερθεί στην Ελλάδα το καθεστώς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που είναι κομμάτι των Ευρωπαϊκών κανόνων και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου πρέπει να βγάλει και μπορεί να βγάλει, λευκό καπνό. Με μια δίκαιη συμφωνία. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Φτάνει πια αυτό το άθλιο πινγκ-πονγκ στις πλάτες των Ελλήνων που έχουν κάνει τις μεγαλύτερες θυσίες και τις μεγαλύτερές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια, από όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς. Οι Έλληνες τηρούν τις δεσμεύσεις τους, είναι ώρα και οι δανειστές να τηρήσουν τις δικές τους», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.