Παπαδημούλης προς Κομισιόν: Πάρτε πρωτοβουλίες για τα υπερβολικά πλεονάσματα της Γερμανίας

Παπαδημούλης προς Κομισιόν: Πάρτε πρωτοβουλίες για τα υπερβολικά πλεονάσματα της Γερμανίας

Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Κομισιόν, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, απευθύνει ερώτηση στην Επιτροπή, με αίτημα τη λήψη πρωτοβουλιών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι μακροοικονομικές ανισορροπίες, οι οποίες εντείνονται από τα υπερβολικά πλεονάσματα χωρών όπως η Γερμανία.

Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο Δ. Παπαδημούλης, «σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη 23/02/2017. η Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016 ανέρχεται στα 23,7 δισεκατομμύρια ευρώ». «Η αντιμετώπιση των μακροοικονομικών ανισορροπιών είναι προτεραιότητα για την Κομισιόν, ωστόσο τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα για τα υπερβολικά πλεονάσματα είναι ανύπαρκτα», σημειώνει ο Έλληνας ευρωβουλευτής και επισημαίνει ότι και ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, χαρακτήρισε το ύψος του γερμανικού πλεονάσματος «μη υγιές» και κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να ενδυναμώσει σημαντικά την εσωτερική κατανάλωση και τις επενδύσεις.

Επιπλέον, ο ο κ. Παπαδημούλης ερωτά την Επιτροπή να τον πληροφορήσει ποιες πολιτικές σχεδιάζει, ώστε το λεγόμενο «Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης» να γίνει επιτέλους και «Σύμφωνο Ανάπτυξης», με ιδιαίτερη μέριμνα για τις χώρες που βρίσκονται σε διαδικασία προσαρμογής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter