Παπαδημούλης κατά Μητσοτάκη: Θα ζητήσετε συγγνώμη από τους δημοσιογράφους που χαρακτηρίσατε ως «υπόκοσμο και συμμορία»;

Παπαδημούλης κατά Μητσοτάκη: Θα ζητήσετε συγγνώμη από τους δημοσιογράφους που χαρακτηρίσατε ως «υπόκοσμο και συμμορία»;
πηγή: papadimoulis.gr

«Πυρά» κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την κυβερνητική πολιτική, άσκησε από τις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης, έθιξε μεταξύ άλλων και την υπόθεση της δικαίωσης των δημοσιογράφων που πραγματοποίησαν και πραγματοποιούν έρευνες για το σκάνδαλο Novartis, το οποίο μέχρι πρότινος η κυβέρνηση αντιμετώπιζε ως «σκευωρία», μέχρι να έρθει η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου της χώρας, όπου δικαίωνε τους δημοσιογράφους γκρεμίζοντας το «αφήγημα» της ΝΔ.

Ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε σε όλους ότι τον Ιανούαριο, ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε «κορυφαίους Έλληνες δημοσιογράφους – ερευνητές, “υπόκοσμο και συμμορία”. Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της Ελλάδας, δικαστές που επελέγησαν από ηγεσία της Δικαιοσύνης που εσείς διορίσατε, ομόφωνα και πανηγυρικά απάλλαξε από κάθε κατηγορία αυτούς τους δημοσιογράφους».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στο φλέγον ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου στη χώρα. «Η Ελλάδα παραμένει πρώτη σε δημόσιο χρέος και κατρακύλησε στα χρόνια της διακυβέρνησής σας 27η στους 27 στην Ελευθερία του Τύπου και στο παγκόσμιο index 43 θέσεις σε 3 χρόνια, βρίσκεται στη θέση 108.

Επιμένετε, κε Μητσοτάκη, ότι οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα είναι “μια αναξιόπιστη ΜΚΟ”; Γιατί θέλω να σας δώσω μια είδηση: Εμείς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τη θεωρούμε πάρα πολύ αξιόπιστη. Είναι θεσμικός μας συνεργάτης, όπως είναι και της Κομισιόν και του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΗΕ.

Σε λίγες ώρες, μαζί με την κα Μέτσολα, την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, θα συναντηθούμε με τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, που εσείς συκοφαντείτε, για να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter