Παπαδημούλης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολιτικά «τελειωμένος»

Παπαδημούλης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολιτικά «τελειωμένος»

«Το μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών και παγίδευσης δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων του κ. Μητσοτάκη είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο δημοκρατίας», διεμήνυσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης. Μιλώντας στον ρ/στ «Λέσχη» των Τρικάλων, τόνισε ότι «το μέγα αυτό σκάνδαλο προκύπτει από ένα καθεστώς που στήθηκε από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης της ΝΔ, προκειμένου να υπερασπίσει τους προσωπικούς στόχους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τους στόχους του να ελέγχει τα πάντα».

Ο Δημ. Παπαδημούλης άσκησε σφοδρή κριτική στο γεγονός ότι το θέμα «θάβεται από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης».

Στη συνέχεια επισήμανε: «Κανείς δεν πιστεύει ότι οι παρακολουθήσεις -είτε από την ΕΥΠ ή το Predator- δεν ήταν σε γνώση του Έλληνα πρωθυπουργού. Το ερώτημα είναι γιατί ακόμη και τώρα που βοά ο τόπος, που όλα τα μεγάλα ΜΜΕ διεθνώς έχουν ξεφωνίσει τον κ. Μητσοτάκη, που όλες οι ευρωομάδες είναι στα κάγκελα, δεν έχουν γίνει αυτά που πρέπει».

Ο Δημ. Παπαδημούλης υπογράμμισε: «Η ΕΥΠ οφείλει να υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα. Να μας πει ο Κ. Μητσοτάκης τί εθνικά ύποπτο έκαναν ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, και ο οικονομικός συντάκτης Θανάσης Κουκάκης, που διερευνούσε συναλλαγές τραπεζών και Ελλήνων επιχειρηματιών; Πρόκειται για ένα σοβαρό σκάνδαλο που δεν μπορεί να κουκουλωθεί».

Στη συνέχεια εκτίμησε τα εξής: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολιτικά `τελειωμένος`. Ήδη δυνάμεις, μιντιακές και οικονομικές, που τον στήριξαν -με το αζημείωτο- για χρόνο, παίρνουν αποστάσεις. Αυτό είναι η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση και για το καθεστώς Μητσοτάκη. Όταν ακόμη και ο Ευαν. Βενιζέλος, που δεν τον λες και αντίπαλο της ΝΔ, επικρίνει σφοδρά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλαβαίνει κανείς ότι έχουν αρχίσει και μετακινούνται τεκτονικές πλάκες. Ωστόσο, δεν αποκλείεται δυνάμεις και συμφέροντα, ελληνικά και διεθνή, που έπαιξαν τα ρέστα τους υπέρ του Κ. Μητσοτάκη και στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, τώρα που βλέπουν ότι ο πρώτος τελειώνει πολιτικά, για να αποτρέψουν μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, θα επιδιώξουν ενδεχομένως κυβέρνηση με άλλο πρωθυπουργό μεν, αλλά για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική.

Πρόκειται για μια μικρή πανίσχυρη ομάδα ολιγαρχών και καναλαρχών, που πιστεύω ότι βλέποντας τον ορυμαγδό των καταιγιστικών εξελίξεων σε βάρος του σημερινού πρωθυπουργού, επεξεργάζονται εναλλακτικά σενάρια, προκειμένου να μην δημιουργηθεί μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

Ο Δημ. Παπαδημούλης υπογράμμισε: «Όμως αν δεν αλλάξει ρότα το τιμόνι της χώρας, με άλλη κυβέρνηση και άλλο πρωθυπουργό, θα επιδιωχθεί το κουκούλωμα των αποκαλύψεων. Εξάλλου, ήδη εδώ και εβδομάδες δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος από τις ελληνικές αρχές στην εταιρεία Intellexa που χρησιμοποιεί το κατασκοπευτικό Predator. Και ο κ. Ντογιάκος, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κάνει έρευνα όχι για τις παράνομες υποκλοπές, αλλά για το πώς διέρρευσαν!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter