Παπαδημούλης: «Ο πολιτικός εγκέφαλος του σκανδάλου των υποκλοπών και της συγκάλυψής του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Παπαδημούλης: «Ο πολιτικός εγκέφαλος του σκανδάλου των υποκλοπών και της συγκάλυψής του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης»

Για «θράσος, πανικό και αήθεια» κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ρ/στ Real FM, με συνομιλήτρια την ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Επισήμανε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ τα έχει κάνει μούσκεμα στην ακρίβεια, στις απευθείας αναθέσεις, στις υποκλοπές». «Τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια οδήγησε τη χώρα προς τα πίσω, και προς τα μπροστά μόνο τους ισχυρούς και τους φίλους του», τόνισε, για να συμπληρώσει: «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη για τις παρακολουθήσεις. Μακάρι να είχαμε μια Δικαιοσύνη που να κινεί γη και ουρανό για να βρει την αλήθεια και να την αφήναμε να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστη. Δυστυχώς όμως αυτό που έχουμε είναι μια κυβέρνηση που προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο, έχουμε διαρκείς αποκαλύψεις από τα μέσα ενημέρωσης για όλους όσους παρακολουθούνται -μέχρι και το μισό υπουργικό συμβούλιο- και έναν Κυριάκο Μητσοτάκη να πουλάει το αφήγημα ‘δεν ήξερα’. Πάντως κανείς δεν το αγοράζει αυτό στις Βρυξέλλες».

«Αν όντως ο κ. Μητσοτάκης δεν ήξερε όσα γίνονταν δήθεν πίσω από την πλάτη του, τότε αυτό είναι ακόμη χειρότερο. Εκτιμώ, δε, ότι αν όντως δεν ήξερε θα είχε κινήσει γη και ουρανό για να βρεθούν αυτοί που έφταιξαν και θα είχαν οδηγηθεί και στη δικαιοσύνη. Αντ’ αυτού ο Κ. Μητσοτάκης καθοδηγεί την κοινοβουλευτική του ομάδα να κουκουλώσει το σκάνδαλο, επιτίθεται σε όσους ψάχνουν την αλήθεια, αλλά και στην εισηγήτρια της εξεταστικής Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την κα Σόφι ιν Βέλτ, που είναι κεντροδεξιά φιλελεύθερη! Ανήκει στην ομάδα του Μακρόν! Κάνει απλώς τη δουλειά της και έχει ετοιμάσει ένα πόρισμα κόλαφο για την κυβέρνηση που θα έρθει προς ψήφιση και έγκριση στο Ε/Κ εκτιμώ χωρίς αλλαγές», συμπλήρωσε ο Δημ. Παπαδημούλης.

«Ο πολιτικός εγκέφαλος του σκανδάλου και της συγκάλυψής του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο εκνευρισμός του και μόνο δείχνει ότι έχει πιαστεί με τη γίδα στην πλάτη -για να μην πω με ολόκληρο το κοπάδι γιδοπρόβατα! Σε όλες τις δημοσκοπήσεις, εξάλλου, η ελληνική κοινή γνώμη απαντά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήξερε για τις παρακολουθήσεις. Ακόμη και άκρως συντηρητικά έντυπα όπως οι Financial Times θίγουν το θέμα των υποκλοπών και το ενδεχόμενο παραπομπής Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις, κατ’ αναλογία με τον πατέρα του», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: «Η ελληνική Δικαιοσύνη για να κάνει σωστά τη δουλειά της θα πρέπει να ενοποιήσει τις δικογραφίες για την υπόθεση των υποκλοπών, να τις αναθέσει σε κορυφαίο δικαστικό και να καλέσει επιτέλους τους κρυπτόμενους και απόκρυπτόμενους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη -δηλαδή τους κκ Δημητριάδη, Μπίτζιο και Λαβράνο».

Ερωτηθείς για την επαναδιαπραγμάτευση της αμυντικής συμφωνίας με  τη Γαλλία που συζητήθηκε μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Γάλλου πρέσβη, ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε τα εξής: «Χρειάζεται μεγάλο θράσος και πανικό για να κατρακυλάει κανείς σε τόσο φθηνές και αήθεις κατηγορίες δήθεν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, αβαντάρει τον Ερντογάν ή δεν θέλει την άμυνα της χώρας. Περιμένω περισσότερη σοβαρότητα από τη ΝΔ. Ειδικά για το θέμα των εξοπλισμών, αυτό που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας είναι μέσα από τις αμυντικές μας συμφωνίες να ενισχύσουμε και τις εθνική βιομηχανία μας -κάτι που έχει παραμερισθεί και με κυβερνητική ευθύνη. Αυτό και μόνο είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στον Γάλλο πρέσβη. Τα κράτη έχουν τη δυνατότητα να συζητούν βελτιώσεις στο πλαίσιο μιας διακρατικής συμφωνίας».

Τέλος, δήλωσε τα εξής: «Πρέπει να έχουμε κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στήνουμε κάλπες ξανά και ξανά. Και θα ήθελα να πω ότι ο συνάδελφός μου και φίλος μου, Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να πάψει να πατά σε δύο βάρκες, με τον κίνδυνο να πέσει μέσα στο νερό. Αν πραγματικά θέλει να φύγει και να ηττηθεί αυτή η κυβέρνηση και αυτός που ο ίδιος εκτιμά ότι τον παρακολουθούσε, δεν μπορεί να αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και μάλιστα με πρωθυπουργό τον Νίκο Δένδια! Να θυμηθεί το σύνθημα “ο λαός δεν ξεχνά τί σημαίνει δεξιά” που τώρα το φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ελπίζω να το φωνάζουμε μαζί!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter