Παπαδημούλης: Πανστρατιά για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές

Παπαδημούλης: Πανστρατιά για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές

‘’Άρθρο-μανιφέστο’’ με τίτλο: «Πανστρατιά για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές», υπογράφει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Αυγής.

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ολοφάνερη κεντρική πολιτική ευθύνη του Μητσοτάκη για τον παρακρατικό ζόφο και την εξοργιστική συγκάλυψη, καθώς και για το εξωφρενικό σκάνδαλο Πάτση, που είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου, έρχονται να προστεθούν στην συνολική πολιτική και κοινωνική οπισθοδρόμηση που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση της ΝΔ» υπογραμμίζει ο Δημ. Παπαδημούλης. Για να συμπληρώσει πως σε 3,5 χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προκαλέσει, μεταξύ άλλων, «ενίσχυση των κοινωνικών ανισοτήτων με πριμοδότηση των ισχυρών, κρεσέντο αισχροκέρδειας που φουντώνει την ακρίβεια, αύξηση της διαφθοράς, πάρτι με το δημόσιο χρήμα, αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, κουκούλωμα σκανδάλων με τη συνδρομή μιας αργοκίνητης και πολιτικά εξαρτημένης κορυφής της δικαιοσύνης, περαιτέρω υποχώρηση του ισχνού κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου, καταποντισμό στην Ελευθερία του Τύπου, ενίσχυση του κρατικού αυταρχισμού και του πελατειακού κράτους».

Απέναντι σε αυτή την «πλήρως αποτυχημένη και επικίνδυνη κυβέρνηση», ο Δημ. Παπαδημούλης αναφέρει πως η μεγάλη συλλογική πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι «να ξαναγίνει φορέας ελπίδας και κοινωνικής κινητοποίησης με νικηφόρα κυβερνητική προοπτική. Με μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση κατά της ΝΔ, με εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο, πολιτική συμμαχιών και πρόταση για την Προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, με βάση τις συλλογικές μας αποφάσεις στο Συνέδριο και την Κεντρική μας Επιτροπή».

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η νίκη και η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές και η συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας με βάση ένα προοδευτικό πρόγραμμα ριζικών αλλαγών, αποτελούν τον κεντρικό μας στόχο και την απόλυτη προτεραιότητά μας». Για να τονίσει κλείνοντας πως «έχουμε ιστορική ευθύνη. Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να ηττηθεί και να φύγει. Πανστρατιά για τη νίκη στις εκλογές που κοντοζυγώνουν. Έχουμε υποχρέωση να νικήσουμε, δεν έχουμε το δικαίωμα να αποτύχουμε!».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter