Παπαδημούλης: Στην Ευρωβουλή τα 17,6 εκατ. ευρώ σε «τεχνικό σύμβουλο» από τον Σκρέκα (Video)

Παπαδημούλης: Στην Ευρωβουλή τα 17,6 εκατ. ευρώ σε «τεχνικό σύμβουλο» από τον Σκρέκα (Video)

Στην Ευρωβουλή έφτασαν οι «χρυσές» συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τον Κώστα Σκρέκα, ο οποίος θα πληρώσει συνολικά 17,6 εκατομμύρια για έναν και μόνο τεχνικό σύμβουλο για ένα και μόνο υπουργείο.

Ειδικότερα, το θέμα έθιξε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο πλαίσιο κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Οικονομικής Πολιτικής (ECON) και Προϋπολογισμού.

Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα δώσει 17,6 εκατ. ευρώ σε «τεχνικό σύμβουλο» του Σκρέκα

Όπως τόνισε, απευθυνόμενος στην Επίτροπο Ελίζα Φερέιρα, «έχει σκανδαλιστεί η κοινή γνώμη από μια ανακοίνωση: Ένα μόνο υπουργείο της Ελληνικής Κυβέρνησης, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος σκοπεύει να δώσει 17.6 εκατομμύρια ευρώ για συμβουλευτικές υπηρεσίες».

«Πρόκειται για ένα ποσό σκανδαλωδώς υπέρογκο» σημείωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης θέτοντας το εξής ερώτημα προς την Επίτροπο: «Απευθύνθηκαν σε σας, στο TSI, για να πάρουν δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες και τεχνική βοήθεια;» και συνέχισε: «Σκοπεύετε να ελέγξετε αυτή τη διαδικασία και την επικείμενη υπογραφή σύμβασης; Γιατί δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες, στις 25 Νοεμβρίου. Γιατί νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης πρέπει να πηγαίνουν για το καλό της οικονομίας, των περιφερειών και της οικονομίας, και όχι στις τσέπες επιτήδειων».

Η Επίτροπος Φερέιρα από την πλευρά της σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει υποστήριξη σε διάφορους τομείς, και συμπλήρωσε ότι «Ένας εξ αυτών είναι η εφαρμογή τoυ Σχεδίου ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRP), Επίσης σε σχέση με το green budget είναι πάρα πολύ ενεργή η Ελλάδα όσον αφορά το θέμα αυτό».

Μάλιστα τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν αυτά τα 17.6 εκατομμύρια προέρχονται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, «δεν έχω λεπτομέρειες. Θα το ελέγξω» σημείωσε.

«Πάντως η Ελλάδα γνωρίζει ότι μπορούμε να δώσουμε αυτή την υποστήριξη. Όσον αφορά τη συμβουλευτική μας για την ενέργεια, εμείς συνήθως χρησιμοποιούμε την IEA (International Energy Agency), δηλαδή μια δημόσια δομή» κατέληξε η Ελίζα Φερέιρα.

 

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter