Παπαδόπουλος: «Πιθανός ένας ισχυρότερος σεισμός στη Θήβα» – «Έχει χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου από το καλοκαίρι»

Παπαδόπουλος: «Πιθανός ένας ισχυρότερος σεισμός στη Θήβα» – «Έχει χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου από το καλοκαίρι»

Για τη πιθανότητα σεισμού ακόμα και 6 Ρίχτερ στη Θήβα, προειδοποιεί ο διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μελετώντας το πλήθος των στοιχείων που προκύπτουν από την έξαρση σεισμικότητας στη Θήβα.

«Έχει χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου ήδη από το καλοκαίρι του 2021, όταν η επιτροπή σεισμικού κινδύνου αποτελούμενη από 20 επιστήμονες ομόφωνα και τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2021 είπε ότι ενδέχεται να γίνει ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή και πάρτε επειγόντως μέτρα. Επανέλαβα πρόσφατα την άποψη αυτή ποιο επικαιροποιημένη έχοντας πιο πολλά στοιχεία απ’ ότι το καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΣΚΑΙ.

«Το ενδεχόμενο ενός ισχυρότερου σεισμού από αυτούς που έχουν γίνει μέχρι τώρα – ο μεγαλύτερος είναι 4,6 – είναι ανοιχτό. Στη σεισμολογία δεν μπορούμε να έχουμε βεβαιότητες, από την στιγμή όμως που το ενδεχόμενο είναι ανοιχτό, λέμε ότι η περιοχή βρίσκεται σε περίοδο αυξημένου σεισμικού κινδύνου γι’αυτό και επανέρχομαι και υπενθυμίζω αυτό που όλοι οι συνάδελφοι έχουν πει ότι πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα από τις τοπικές αρχές, ώστε αν έρθει να βρει την ευρύτερη περιοχή κάπως προετοιμασμένη» συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς αν με τους συνεχείς σεισμούς στην περιοχή υπάρχει εκτόνωση του φαινομένου ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε αρνητικά. Όπως είπε από τη σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο 15νθημερο δε φαίνεται κάτι τέτοιο.

«Πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί να μην κάνουμε αυτό, όχι όλοι, που έγινε στο Αρκολοχώρι, όταν έλεγαν δεν θα κάνει πάνω από 5 Ρίχτερ και διαψεύστηκαν οικτρά» κατέληξε ο ίδιος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter