Παπαγγελόπουλος: Ένα χρόνο τώρα ο Σαμαράς παραμένει… φιμωμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Με ένα καυστικό σχόλιο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στηλίτευσε την πολιτική λιγοψυχία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος προτίμησε την «τεθλασμένη οδό» και δεν παρέστη στην Προανακριτική Επιτροπή για να υποστηρίξει τη μήνυσή του εναντίον του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής με φόντο την επικείμενη δίωξη εναντίον του επί τη βάσει του πορίσματος της ΝΔ στην Προανακριτική, ο Δ. Παπαγγελόπουλος υπενθύμισε με δηκτικό ύφος το περιεχόμενο της μήνυσης που έχει καταθέσει εις βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός. Ειδικότερα, επισήμανε πως ο Αντ. Σαμαράς ισχυρίζεται στη μήνυσή του ότι απώτερος σκοπός των «σκευωρών της Novartis» ήταν να τον φιμώσουν «ενόψει της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Και πρόσθεσε ειρωνικά: «Ένα χρόνο κυβερνά η ΝΔ και ο Σαμαράς είναι ακόμα... φιμωμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Να σημειωθεί ότι ο Αντ. Σαμαράς όχι μόνο αρνήθηκε να δώσει το «παρών» στην Προανακριτική, αλλά προτίμησε να δώσει συνέντευξη στα «ΝΕΑ» την επομένη από τη λήξη των εργασιών της Επιτροπής. Γιατί άραγε; 

«Ο Ζαχαρής εκβιάστηκε, δεν ξέρω αν υπέκυψε»

Την άποψη ότι εκβιάστηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής, ο οποίος παρήγγειλε την άσκηση δίωξης εναντίον της Ελένης Τουλουπάκη μέσω του πορίσματός του, διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν ενέδωσε.

«Έχει εκβιαστεί ο Ζαχαρής, δεν ξέρω αν υπέκυψε…» είπε ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης, καταθέτοντας στα πρακτικά δημοσίευμα της φιλοσαμαρικής εφημερίδας, «Άποψη», το οποίο υπενθύμιζε στον Ευ. Ζαχαρή την «εμπλοκή ροζ περιεχομένου» του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου από το μακρινό παρελθόν.

Διαβάστε εδώ: Το «κατασκεύασμα» Ζαχαρή και «η εμπλοκή ροζ περιεχομένου»

Τη διάσταση αυτή ανέδειξε και το Documento την προηγούμενη Κυριακή, θέτοντας σωρεία ερωτημάτων για τα κίνητρα που οδήγησαν την εφημερίδα στο εν λόγω δημοσίευμα. Για την ιστορία, διαβάστε το πιο χαρακτηριστικό σημείο του δημοσιεύματος με την υπογραφή του συντάκτη με την κωδική ονομασία Α.Α.: «Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο κ. Ζαχαρής έχει εκδηλώσει τη θέση του να απόσχει από την έρευνα για τη Novartis µε τη δικαιολογία κάποιου προβλήµατος υγείας. Η πραγµατικότητα όµως είναι ότι “κάποιοι” του συνέστησαν να απόσχει από την έρευνα, θυµίζοντάς του κάποια πειθαρχική εµπλοκή του προ 20ετίας, εµπλοκή ροζ περιεχοµένου για την οποία ο εν λόγω εισαγγελέας ετέθη τότε σε αργία και µε απόφαση του Πειθαρχικού Συµβουλίου, µε ψήφους 8-7, δεν τιµωρήθηκε µε την ποινή της απόταξης. ∆ηλαδή, µε λίγα λόγια, του συνέστησαν να απόσχει από τη συγκεκριµένη έρευνα για να µη φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα ΣΥΡΙΖΑϊκών εντύπων µε οκτάστηλα ρεπορτάζ. Βεβαίως, µέχρι σήµερα δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι προθέσεις του κ. Ζαχαρή για το τι πρόκειται να πράξει».

Με βάση την προειδοποίηση της «Άποψης» στον κ. Ζαχαρή, το Documento έθεσε τα εξής ερωτήματα στο προηγούμενο φύλλο: «Με δεδοµένο ότι ο Ευ. Ζαχαρής κατέθεσε το πόρισµά του χωρίς να προηγηθούν ¨πρωτοσέλιδα ΣΥΡΙΖΑϊκών εντύπων µε οκτάστηλα ρεπορτάζ¨, ευλόγως εγείρονται τα ερωτήµατα: αφού ο Α.Α. και οι δικαστικοί συντάκτες της ¨Αποψης¨ δεν εντόπισαν τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πώς πληροφορήθηκαν το ενδεχόµενο εκβιασµού του; Το οµολόγησαν στελέχη του… ΣΥΡΙΖΑ στο φιλοσαµαρικό Μέσο; Ποιοι έκαναν τις συστάσεις και τις νουθεσίες στον Ευ. Ζαχαρή; Ποιος τελικά θύµισε στον αντεισαγγελέα την ¨εµπλοκή ροζ περιεχοµένου¨»;

«Εντελώς παράνομη η άσκηση δίωξης στην Τουλουπάκη»

Κατά τον Δ. Παπαγγελόπουλο, η άσκηση δίωξης εναντίον της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς «είναι εντελώς παράνομη». Επ΄ αυτού, ο ερευνώμενος πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέστηκε «απλά νομικά» και συγκεκριμένα το γεγονός ότι μία μέρα πριν την κατάθεση του πορίσματος Ζαχαρή είχε προηγηθεί η κατάθεση του πορίσματος Σοφουλάκη, ο οποίος συμπέρανε ότι η δικογραφία εναντίον της Ελ. Τουλουπάκη πρέπει να αρχειοθετηθεί. Πρόσθεσε δε ότι για να γίνει ανάσυρση της δικογραφίας θα έπρεπε να έχουν προκύψει νέα στοιχεία με βάση τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Χαρακτήρισε δε νομικά αβάσιμο το πόρισμα Ζαχαρή, θίγοντας το αντιφατικό σημείο αρχειοθέτησης του σκέλους της υπόθεσης που αφορά τους επίκουρους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, κ.κ. Ντζούρα και Μανώλη, τη στιγμή που παραγγέλλεται η δίωξη της προϊσταμένης τους, Ελ. Τουλουπάκη. «Είναι ποτέ δυνατόν η Τουλουπάκη να τα… έκανε όλα μόνη της;» διερωτήθηκε δηκτικά και παρέθεσε, επίσης, το γεγονός ότι ο Ευ. Ζαχαρής μοιάζει να αγνοεί στοιχειώδη δεδομένα της υπόθεσης. Και συγκεκριμένα, το γεγονός ότι η αναφορά της Ηλιάννας Ζαμανίκα, την οποία δημοσίευσε το Documento και ακολούθησε λίγα εικοσιτετράωρα μετά η παραίτηση της Ελένης Ράικου, δεν αφορούσε το σκάνδαλο Novartis, όπως ισχυρίζεται ψευδώς ο Ευ. Ζαχαρής στο πόρισμά του, αλλά υπόθεση εξοπλιστικών με πρωταγωνιστές τους Παπαντωνίου – Λιακουνάκο. 

Δείτε επίσης: Παπαγγελόπουλος: Ο Ζαχαρής εκβιάστηκε, δεν ξέρω αν υπέκυψε…

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.