Παπαγγελόπουλος: Η κυβέρνηση θα βρει δίκαιη και νόμιμη λύση για τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών

Παπαγγελόπουλος: Η κυβέρνηση θα βρει δίκαιη και νόμιμη λύση για τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών

“Δίκαιη και νόμιμη” χαρακτήρισε τη λύση που μελετά η κυβέρνηση για τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστικών ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα, τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να παραβιάσει το Σύνταγμα ούτε να αδικήσει τους δικαστικούς λειτουργούς» ξεκαθάρισε ο κ. Παπαγγελόπουλος στο koutipandoras.gr.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να μελετά με πολλή μεγάλη προσοχή το θέμα του ορίου ηλικίας των δικαστών και εισαγγελέων και θα διερευνήσει εξονυχιστικά όλες τις νομικές δυνατότητες προκειμένου να εξασφαλιστεί μια δίκαιη και νόμιμη λύση του θέματος», κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται πως η συζήτηση για τα όρια της ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστών επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στον Άρειο Πάγο. Η συζήτηση όμως στη Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αναβλήθηκε με στόχο υπάρξει μια νέα εμπεριστατωμένη εισήγηση επί του θέματος.

Με δηλώσεις της την Τετάρτη, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου υπογράμμισε πως η συζήτηση πρόκειται να οριστεί άμεσα ενώπιον της Ολομέλειας, πιθανώς την ερχόμενη ή τη μεθεπόμενη Πέμπτη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής τόνισε πως οι αλλαγές αναφορικά με την ηλικία συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών μπορούν να γίνουν μόνο με αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την συνταγματική αναθεώρηση. Η ολομέλεια μπορεί να συνεδριάζει και να αποφασίσει για οποιαδήποτε ζητήματα τίθενται από τα μέλη της και εμάς, για την κυβέρνηση εννοώ, θα είναι ευπρόσδεκτη μία οποιαδήποτε άποψη η οποία λειτουργεί στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος», είπε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter