Παπαγγελόπουλος: «Η κυβέρνηση τιμά και σέβεται τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της»

Παπαγγελόπουλος: «Η κυβέρνηση τιμά και σέβεται τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της»

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Εισαγγελέων και Δικαστών ασκεί τα καθήκοντά της κάτω από αντίξοες συνθήκες με υποδειγματικό τρόπο και δικαιούται της εμπιστοσύνης και του σεβασμού του ελληνικού λαού». Την κατηγορηματική αυτή απάντηση δίνει, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. 

Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση τιμά και σέβεται τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της».

Καλεί όμως, παράλληλα, μέσω της συνέντευξής του, «τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης να πράξουν το καθήκον τους στις ελάχιστες περιπτώσεις που διαπιστώνεται ολιγωρία, ανεπάρκεια ή και φαυλότητα», αλλά και, κυρίως, τη «συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων δικαστικών λειτουργών να ξεπεράσει την μέχρις ενός σημείου κατανοητή συναδελφική αλληλεγγύη και να απομονώσει τους ελάχιστους που πληγώνουν την ιδέα της δικαιοσύνης αλλά και την πλειοψηφία των έντιμων συναδέλφων τους».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις, από κάποιες πλευρές, που προκάλεσε η τοποθέτηση της κ. Θάνου στην κυβέρνηση, ο Δ. Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για επιτομή της υποκρισίας, ενώ διερωτάται: «Μήπως την κ. Θάνου κάποιοι την μισούν και την φοβούνται, επειδή είναι εμπόδιο στα άνομα σχέδια τους;».

Ταυτοχρόνως απευθύνει σειρά ερωτημάτων προς τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για το θέμα της απονομής χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών, θέμα που αποκάλυψε η εφημερίδα Documento.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγγελόπουλος λέει στο σημείο αυτό:

“Γενικά θεωρώ απρέπεια και δειλία να μην αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες του και να τις επιρρίπτει αλλού. Σαν άνθρωπος είμαι πολύ επιεικής και θεωρώ ότι τα λάθη ακόμη και οι αμαρτίες αν θέλετε είναι συνυφασμένα με την ανθρώπινη φύση. Θεωρώ όμως απαράδεκτο, όταν για να αποφύγουμε τις συνέπειες τους, όχι μόνο προσπαθούμε να γλυτώσουμε, αλλά ενοχοποιούμε άλλους. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Αθανασίου αντί να παραδεχθεί τις ευθύνες του και αν θέλετε να προσπαθήσει να τις δικαιολογήσει, με νομικίστικα τερτίπια προσπαθεί να τις μετακυλήσει στο πρόσωπο του κ. Παπούλια. 

Με νεώτερη μάλιστα δήλωσή του εμμένει στην απρεπή και δειλή συμπεριφορά του. Ο πανικός του συνεχίζει να παραμένει μεγάλος. Με τον κ. Αθανασίου και τους φίλους του στο χώρο της Δικαιοσύνης προσπαθώ να είμαι όσο γίνεται περισσότερο διακριτικός επειδή υπήρξαμε συνάδελφοι. Επειδή όμως ο κ. Αθανασίου προκλητικά συνεχίζει να εμπλέκει το πρόσωπο του κ. Παπούλια, στις απονομές χάριτος εμπόρων ναρκωτικών που του εισηγήθηκε ο ίδιος ως υπουργός Δικαιοσύνης, τον προκαλώ αν μπορεί να απαντήσει όχι σε μένα αλλά στους συναδέλφους του βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στα στελέχη και κυρίως στους οπαδούς της παράταξής του, στα εξής ερωτήματα:

α) Είχε δικαίωμα ως υπουργός να διαφοροποιηθεί από την γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων;

β) Πρόεδρος του Συμβουλίου Χαρίτων ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης;

γ) Τα μέλη του Συμβουλίου Χαρίτων διορίζονται και αντικαθίστανται από τον Υπουργό Δικαιοσύνης;

δ) Σε πόσους άλλους καταδικασμένους για ναρκωτικά δόθηκε χάρη ενώ ήταν υπουργός ο κ. Αθανασίου;

ε) Σε πόσους άλλους συνολικά και για άλλα αδικήματα δόθηκε χάρη από τον κ. Αθανασίου;

στ) Υπήρξε ανάλογος αριθμός υποθέσεων απονομής χάριτος από άλλους υπουργούς Δικαιοσύνης ή ο κ. Αθανασίου είναι μακράν ο πρωταθλητής”;

Στα άλλα θέματα της επικαιρότητας, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνει ότι «η αντιπολίτευση βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο» και εκτιμά, ότι «το κλείσιμο της αξιολόγησης και ο καθαρός πολιτικός χρόνος που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, θα απελευθερώσουν πάρα πολύ σύντομα ισχυρότατες και υγιείς δυνάμεις και τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter