Παπαγγελόπουλος στο Documentonews.gr: Εύχομαι να με παραπέμψουν στο Ειδικό Δικαστήριο (Ηχητικό)

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Ευχής έργον θεωρεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο από την Προανακριτική Επιτροπή για τη διερεύνηση τυχόν παρεμβάσεών του στην εισαγγελική διερεύνηση του σκανδάλου Novartis.

Ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στο documentonews.gr, τονίζει πως «είναι τόσα πολλά τα ψέματά της (σ.σ. Ράικου) ώστε πραγματικά εύχομαι ολόψυχα να τολμήσουν να με παραπέμψουν στο Ειδικό Δικαστήριο», προσθέτοντας με νόημα ότι έχει να πει πολλά που δεν μπορούν να περιμένουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Documentonews.gr:

«Η κ. Ράικου με τα τόσα πολλά ανόητα και αντικρουόμενα μεταξύ τους ψέματά της έχει εξασφαλίσει αρκετές αυτεπάγγελτες ποινικές διώξεις σε βάρος της χωρίς να χρειάζεται να κινηθούν εναντίον της τα θύματά της. Είναι τόσα πολλά τα ψέματά της ώστε πραγματικά εύχομαι ολόψυχα να τολμήσουν να με παραπέμψουν στο Ειδικό Δικαστήριο. Εκεί θα έχω πολύ περισσότερο χρόνο απ’ αυτόν που μπορούν να μου διαθέσουν τα Μέσα Ενημέρωσης για να αποκαλύψω δημοσίως και με άνεση πάρα πολλά από τα ψέματα και τα κίνητρα της κυρίας Ράικου. Υποψιάζομαι όμως ότι οι προστάτες και οι υποκινητές της δεν θα τολμήσουν την παραπομπή μου. Επιπλέον, έχω να πω πολλά. Πάρα πολλά. Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τότε…».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που προαναγγέλλουν την παραπομπή του πρώην αν. υπουργού, η κατάθεση της Ελένης Ράικου αρκεί για την παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο. Στο ερώτημα αν οι καταθέσεις των λοιπών μαρτύρων και δη του Ιωάννη Αγγελή θεωρούνται αμελητέες, απάντησε:

«Ούτε του κ. Αγγελή είναι σημαντική, ούτε της κ. Ράικου. Κι αυτό το ξέρουν. Τα δημοσιεύματα που υπάρχουν και θεωρούν βέβαιη την παραπομπή μου είναι απλώς για να τους δώσουν θάρρος και για να αποφύγουν την παραδοχή ότι η Προκαταρκτική σε βάρος μου έχει ευτελιστεί τελείως διότι κανένα πραγματικό ή συγκεκριμένο στοιχείο υπάρχει. Υπάρχουν μόνο φαντασιώσεις και ασύστολα ψέματα». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.