Παπάγου: Η Μελόνι χαρακτήρισε «αναρχικής προέλευσης» τον εμπρησμό του αυτοκινήτου Ιταλίδας διπλωμάτη

Παπάγου: Η Μελόνι χαρακτήρισε «αναρχικής προέλευσης» τον εμπρησμό του αυτοκινήτου Ιταλίδας διπλωμάτη

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, τοποθετήθηκε μέσω γραπτής δήλωσης για το περιστατικό εμπρησμού του αυτοκινήτου διπλωμάτη της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι η επίθεση πιθανότατα «είναι αναρχικής προέλευσης».

«Εκφράζω την αλληλεγγύη και την εγγύτητά μου, την προσωπική και της ιταλικής κυβέρνησης, στην πρώτη σύμβουλο της πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα, Σουζάνα Σλάιν, όπως και την βαθιά ανησυχία για την επίθεση που δέχθηκε, πιθανόν αναρχικής προέλευσης. Παρακολουθώ το όλο θέμα με μέγιστη προσοχή και μέσω του υπουργού εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

Οι αρχές εντόπισαν παραδομένο στις φλόγες το αυτοκίνητο της Σουζάνα Σλάιν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην οδό Μπλέσσα 68 στου Παπάγου. Στο σημείο βρέθηκε μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, προσανάμματα και σπίρτα.

Διαβάστε επίσης: Παπάγου: Άγνωστοι πυρπόλησαν Ι.Χ – Ανήκε σε διπλωματικό υπάλληλο της ιταλικής πρεσβείας

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι: «Καταδικάζουμε την άνανδρη εμπρηστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο και την κατοικία της διπλωμάτη Σουζάνα Σλάιν, στην Αθήνα. Εκφράζουμε μέγιστη αλληλεγγύη στην συνάδελφο και στο δυναμικό της ιταλικής πρεσβείας, εν αναμονή των ερευνών των αρχών, επί της σοβαρής εγκληματογόνου επίθεσης».

Για τον εμπρησμό τοποθετήθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, αναφέροντας τα εξής μέσω Twitter: «Επίθεση κατά της πρώτης συμβούλου της πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα. Τηλεφώνησα στην Σουζάνα Σλάιν για να της εκφράσω την αλληλεγγύη μου. Σήμερα θα μεταβώ στην Αθήνα, για να συναντήσω τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα επισκεφθώ την ιταλική πρεσβεία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter