Παπαηλιού: Η ΚΑΠ με τα αρνητικά για τους αγρότες καταψηφίστηκε από την Αριστερά, αλλά για τη ΝΔ φταίνε οι άλλοι

Παπαηλιού: Η ΚΑΠ με τα αρνητικά για τους αγρότες καταψηφίστηκε από την Αριστερά, αλλά για τη ΝΔ φταίνε οι άλλοι
EUROKNISSI

«Το Νοέμβριο του 2021 η νέα ΚΑΠ καταψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τα κόμματα της Αριστεράς, των Πρασίνων και ενός μικρού τμήματος των Σοσιαλιστών, ενώ υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (στο οποίο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία), το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Renew Europe», τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε δήλωση που απαντά στον αρμόδιο υπουργό.

«Ο αγροτικός χώρος λιμνάζει κατά την πενταετία των κυβερνήσεων της ΝΔ», λέει ο Γιώργος Παπαηλιού και περιγράφει «αμαρτίες» της ΝΔ στον αγροτικό τομέα, ενώ κλείνει καλώντας τον υπουργό να «μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη».

Η δήλωση του Γ. Παπαηλιού

«Και για το θέμα της νέας ΚΑΠ και τις εξ αυτής αρνητικές συνέπειες για τους αγρότες, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης-Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) απέδωσε την ευθύνη στις πολιτικές των Σοσιαλιστών, των Πράσινων και της Αριστεράς, ακολουθώντας την πάγια τακτική του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της ΝΔ. Για ό,τι αρνητικό συμβαίνει σε οποιοδήποτε πεδίο, «φταίνε» όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους.

Και αυτό, παρότι το Νοέμβριο του 2021 η νέα ΚΑΠ καταψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τα κόμματα της Αριστεράς, των Πρασίνων και ενός μικρού τμήματος των Σοσιαλιστών, ενώ υπερψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (στο οποίο ανήκει και η Νέα Δημοκρατία), το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Renew Europe.

Ο ΥΠΑΑΤ ξεχνά και αποσιωπά ότι η ΝΔ «κουβαλάει» πολλές και βαριές «αμαρτίες» από το παρελθόν, το «κλείσιμο» της Αγροτικής Τράπεζας και με την εκποίησή της αντί ευτελέστατου τιμήματος, την πώληση της συνεταιριστικής οργάνωσης «Δωδώνη», που είχε σημαντικό ρόλο στον καθορισμό των τιμών στον κτηνοτροφικό τομέα και την «προίκα» που άφησε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από πρόστιμα και καταλογισμούς, ύψους 3 δισ ευρώ.

Ο αγροτικός χώρος λιμνάζει κατά την πενταετία των κυβερνήσεων της ΝΔ :

Στο καταρτηθέν από την κυβέρνηση Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο περιλαμβάνονται πρόχειρες θέσεις, που δεν «πατούν» πουθενά και ανέφικτοι στόχοι που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του αγροτικού κόσμου. Μάλιστα το αρχικό σχέδιο είχε επιστραφεί από την Ε.Ε. με εκατοντάδες διορθώσεις.

Το φιάσκο με τις πληρωμές της βασικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που άφησαν εκτός πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους και πάντως καταβλήθηκαν μειωμένα ποσά, σε όσους καταβλήθηκαν. Οι δε, μέχρι τώρα, 4 αλλαγές στη διοίκησή του επί των ημερών της ΝΔ, αποδεικνύουν άστοχες επιλογές, ανικανότητα και κινήσεις απόσεισης των κυβερνητικών ευθυνών σε άλλους -έστω και αν αυτούς τους άλλους τους είχε διορίσει η ίδια η κυβέρνηση.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας ακόμη περιμένουν, αφού η «κακή» εφαρμογή του μέτρου για την αποκατάσταση από τις φυσικές καταστροφές, ακυρώνει την όποια ελπίδα για το άνοιγμα μιας άλλης προοπτικής.

Συμπερασματικά, ας «μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη» ο ΥΠΑΑΤ. Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι στενάζουν ενώ το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ παραμένει απόλυτα προβληματικό».

Διαβάστε επίσης:

Η ομογένεια έβαλε «στοπ» στο ταξίδι του Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον

Καταχειροκροτήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο η Καρυστιανού: «Στα Τέμπη χάσαμε ό,τι πιο ιερό γεννήσαμε»

«Μύλος» στη Βουλή: Με το ψέμα στο στόμα «τσάκωσε» τον Γεωργιάδη ο Πολάκης για τα «δωρεάν» απογευματινά χειρουργεία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter