Παπαλουκάς: «Θέλουμε ευτυχισμένα παιδιά, να έρχονται και να φεύγουν χαμογελαστά» (Video)

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και μίλησε για το όραμά του στην Eurohoops Academy Εξέλιξις Α.Σ..

Ο διευθυντής της Eurohoops Academy Εξέλιξις Α.Σ., Θοδωρής Παπαλουκάς… πήρε ασίστ από τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» για το όραμά του στις Ακαδημίες μπάσκετ που δημιούργησε παρέα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που πέρασε όταν σταμάτησε το μπάσκετ και την ιδέα να κάνει κάτι πιο δημιουργικό στον χώρο του μπάσκετ: “Έχω σταματήσει το μπάσκετ εδώ και έξι χρόνια. Τον πρώτο χρόνο ήταν ζόρικα. Έβγαινα συνέχεια έξω, με φίλους για καφέ, για να πιω ένα ποτό και έκανα πράγματα που δεν είχα κάνει πιο πριν. Πέρασα μία δύσκολη κατάσταση, γιατί όταν πας 36 επί της ουσίας είσαι συνταξιούχος! Ο χώρος σε αποβάλει, γιατί είσαι μεγάλος. Ξύπνησα ένα πρωί και είπα “οκ, έκανα αρκετές βόλτες, πάω να κάνω κάτι δημιουργικό””, ανέφερε αρχικά.

Ο συνεργάτης της Ελένης Μενεγάκη, Δημήτρης Αλεξάνδρου τον ρώτησε στη συνέχεια για το πως τον βλέπουν τα παιδάκια των Ακαδημιών: “Εμείς, είμαστε χαρούμενοι, γιατί ήμασταν στα παιδιά που ζήσαμε μεγάλα πράγματα, τόσο με τους συλλόγους μας, όσο και με την Εθνική ομάδα. Τα πιτσιρίκια, πιτσιρίκια ξέρουν τον Δημήτρη (σ.σ. Διαμαντίδη), εμένα δεν με ξέρουν, γιατί σκέψου ένα παιδάκι 6-7 ετών, γεννιόταν όταν εγώ σταμάτησα το μπάσκετ”, και συνέχισε για το μότο τους:

«Εμείς δεν θέλουμε επιτυχημένα παιδιά, αλλά θέλουμε ευτυχισμένα παιδιά. Να φεύγουν και να έρχονται χαμογελαστά. Μέσα στη βδομάδα δεν ρωτήσαμε αν κερδίσαμε, αλλά παίξαμε καλύτερα από την προηγούμενη βδομάδα; Προσπαθούμε εμείς να είμαστε δίκαιοι απέναντί τους και να τους δώσουμε περισσότερο πράγματα από αυτά που περιμένουν. Η ουσία είναι να μάθουν σωστό μπάσκετ».

“Το μπάσκετ είναι διαφορετικό από τότε που παίζαμε εμείς”

“Το μπάσκετ είναι διαφορετικό από τότε που παίζαμε εμείς, αλλά αυτό που λείπει από την Εθνική είναι μία επιτυχία που θα απελευθερώσει τα παιδιά. Τώρα, ο τρόπος είναι μεγάλη κουβέντα πως θα γίνει”, ανέφερε για την Εθνική ομάδα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader