Παπανάτσιου: Η ΑΑΔΕ ελέγχει εξονυχιστικά λογαριασμούς του εξωτερικού

Παπανάτσιου:  Η ΑΑΔΕ ελέγχει εξονυχιστικά λογαριασμούς του εξωτερικού

Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκονται στοιχεία από χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς φορολογουμένων του 2016, στο πλαίσιο της εφαρμογής των συμφωνιών ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών σε επίπεδο ΕΕ και ΟΟΣΑ, όπως ανέφερε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Ήδη έχουν έρθει στην Ελλάδα τα στοιχεία για τους χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς φορολογουμένων του 2016, με βάση τις δύο συμφωνίες με την Ε.Ε. και με τον ΟΟΣΑ» είπε η υφυπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε πως «βρίσκονται στη διάθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων και τα αξιολογεί για να εντοπίσει τους παραβάτες. Βεβαίως, έχουμε δώσει και εμείς από την πλευρά μας τα αντίστοιχα στοιχεία στις συμβαλλόμενες χώρες».

Όσον αφορά τα στοιχεία για τις πολυεθνικές, με βάση τις αντίστοιχες συμφωνίες με την Ε.Ε. και τον ΟΟΣΑ, αυτά θα φτάσουν εντός του α΄ εξαμήνου 2018, ενώ μέχρι το τέλος του 2017 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα έχει στη διάθεση της και τα στοιχεία από τις ΗΠΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter