Παπανάτσιου: Η ασφάλεια των εργαζομένων από κάθε αυθαιρεσία είναι ζήτημα καθοριστικής σημασίας

Παπανάτσιου: Η ασφάλεια των εργαζομένων από κάθε αυθαιρεσία είναι ζήτημα καθοριστικής σημασίας

«Η εξασφάλιση της προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων, από κάθε είδους αυθαιρεσία, είναι ζήτημα καθοριστικής σημασίας για μας. Μένουν ακόμα να γίνουν πολλά, σε κάθε επίπεδο, για την πλήρη επίτευξη αυτού του στόχου τα οποία είναι πάντα θέμα συζήτησης με τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα συλλογικά τους όργανα», αναφέρει σε δήλωσή της η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου, με αφορμή την επίθεση σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ στη Μαγνησία.

Ολόκληρη η δήλωση: 

«Μετά την πρόσφατη επίθεση που δέχτηκαν δύο ελεγκτές της ΑΑΔΕ, επικοινώνησα κατευθείαν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου στη Μαγνησία κο Βαΐτση, και με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή.

Παράλληλα απέστειλα επιστολή στον τοπικό σύλλογο με την οποία εξέφρασα την συμπαράστασή μας για ό,τι συνέβη.

Η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, που νομοθετήθηκε το 2018 και καθιστά επιβαρυντικές τις περιπτώσεις βίας, απειλής ή εξύβρισης σε βάρος ελεγκτών, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ήταν ένα δίκαιο αίτημα, που έγινε πράξη με στόχο την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου εργασιακού περιβάλλοντος.

Δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν. Σε μία κρίσιμη περίοδο όμως, η υποβάθμιση των Ελεγκτικών Υπηρεσιών και η συνειδητή απαξίωση του έργου τους, το μόνο που μπορεί να επιφέρει, είναι η αύξηση της έντασης τέτοιων φαινομένων. Γεγονός που εντείνει όχι μόνο την απαξίωση μιας μερίδας πολιτών απέναντι στο κρατικό μηχανισμό φορολογικής συμμόρφωσης, αλλά και την απαξίωση απέναντι στους ίδιους τους συμπολίτες τους, τους εργαζόμενους

Η εξασφάλιση της προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων, από κάθε είδους αυθαιρεσία, είναι ζήτημα καθοριστικής σημασίας για μας. Μένουν ακόμα να γίνουν πολλά, σε κάθε επίπεδο, για την πλήρη επίτευξη αυτού του στόχου τα οποία είναι πάντα θέμα συζήτησης με τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα συλλογικά τους όργανα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter