Παπανάτσιου: Η κυβέρνηση θα πιάσει τους στόχους

Παπανάτσιου: Η κυβέρνηση θα πιάσει τους στόχους

Στις Ερωτήσεις κοινής θεματολογίας των βουλευτών της ΝΔ, κ.κ. Γεωργαντά και Κατσαφάδου, απάντησε στην Ολομέλεια της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση θα πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους της.

Η κ. Παπανάτσιου ξεκίνησε την απάντησή της λέγοντας πως η απόκλιση 2,3 δισ. ευρώ που εντοπίζεται στα έσοδα δεν αφορά υστέρηση. Συγκεκριμένα, εξήγησε πως προκλήθηκε από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως επίσης και από την έναρξη καταβολής του ΕΝΦΙΑ το Σεπτέμβριο και όχι τον Αύγουστο, όπως είχε προβλεφθεί. «Μην καταστροφολογείτε άλλο» τόνισε, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση θα πιάσει τους στόχους.

Από εκεί και πέρα, η υφυπουργός Οικονομικών δέχτηκε δριμεία κριτική από τους δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς πολίτες που κατοικούν σε κοινότητες κάτω των 500 ατόμων καταβάλλουν τέλος επιτηδεύματος, λόγω νομικού κενού που δεν έχει καλυφθεί.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς επέκρινε το γεγονός ότι η κ. Παπανάτσιου είχε δεσμευθεί σε παλαιότερη απάντησή της στην Ολομέλεια πως το πρόβλημα θα διορθωνόταν στις τελευταίες φορολογικές δηλώσεις, κάτι που δεν έγινε. Η υφυπουργός μετά την αναδρομή για το τι προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο και η ερμηνευτική εγκύκλιος που είχε εκδοθεί επί Χάρη Θεοχάρη στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, υποστήριξε πως η κυβέρνηση εφαρμόζει το νόμο ο οποίος «δεν μπορεί να εφαρμοστεί αλλιώς».

«Να είστε σίγουροι ότι θα φέρουμε τη δικαιότερη επίλυση του προβλήματος» κατέληξε η υφυπουργός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter