Παπανάτσιου: Πιθανή η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας (Video)

Παπανάτσιου: Πιθανή η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας (Video)

Το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας εφόσον χρειαστεί, άφησε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1.

«Την τελευταία στιγμή, αν χρειαστεί, αν προκύψει ανάγκη, θα υπάρξει παράταση», δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Παπανάτσιου.

Ερωτηθείσα παράλληλα για τυχόν αλλαγές στα ποσά, είπε πως εξετάζονται γενικότερα σενάρια για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Συγκεκριμένα, κυρία Παπανάτσιου εξήγησε ότι εξετάζεται στο υπουργείο ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα προσθέτοντας ότι τις φορολογικές κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο «τις υπολογίζουμε και τις προγραμματίζουμε».

«Το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να νομοθετεί για να μην κατάσχεται το εκάστοτε επίδομα» είπε η κυρία Παπανάτσιου απαντώντας σε ερώτηση για τα επιδόματα φέρνοντας ως παράδειγμα τις 7.500 αγροτικές επιδοτήσεις που δεν δεσμεύονται και είναι ακατάσχετες. «Μπορούν από σήμερα οι παραγωγοί που τους είχαν δεσμευθεί τα χρήματα να ζητήσουν τα χρήματα από την τράπεζα».

Για επίδομα πετρελαίου

Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης η κυρία Παπανάτσιου επισήμανε ότι ανοίγει το επόμενο διάστημα η εφαρμογή για την επιδότηση. Όσοι προμηθευτούν πετρέλαιο ως τις 15/1 θα πληρωθούν ως τις 15/2. Οι υπόλοιποι θα πληρωθούν 15/6 ανέφερε η υφυπουργός προσθέτοντας ότι πλέον το επίδομα θέρμανσης αφορά περισσότερους πολίτες καθώς εντάχθηκαν καινούργιοι ορεινοί δήμοι και διευρύνθηκαν τα περιουσιακά κριτήρια.

Κοινωνικό μέρισμα

Αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα η υφυπουργός τόνισε ότι περιλαμβάνονται πολύ περισσότεροι πολίτες από άλλη χρονιά. Μεμονωμένες οι περιπτώσεις όσων απορρίφθηκαν και το δικαιούνταν από το κοινωνικό μέρισμα, ενώ πιθανό είναι να υπήρξαν λάθη στις αιτήσεις.

Το επόμενο διάστημα θα νομοθετήσουμε και για τις κατασχέσεις και το ακατάσχετο ανέφερε η υφυπουργός. Μιλώντας για τις 120 δόσεις η κυρία Παπανάτσιου είπε ότι εξετάζεται από το υπουργείο, να υπάρξουν ρυθμίσεις, το επόμενο διάστημα για τους οφειλέτες που δεν είναι ενεργοί επαγγελματίες. Οι ενεργοί επαγγελματίες θα πρέπει να ενταχθούν στον εξωδικαστικό και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Τέλος, σχετικά με το χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, είπε πως «προσπαθούμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter