Παπανάτσιου: Ζούμε τις 10 ημέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο – Κάθε ημέρα και καινούριο project….

Παπανάτσιου: Ζούμε τις 10 ημέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο – Κάθε ημέρα και καινούριο project….

Συνεχίζοντας την τακτική της παρουσίασης έργων και θεσμών που είτε είχαν εγκαινιαστεί ή παρουσιαστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως δικών της, η Νέα Δημοκρατία δια του υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε την εφαρμογή της τήρησης ηλεκτρονικών λογιστικών βιβλίων.

Το ίδιο ακριβώς έργο είχε παρουσιάσει τον περασμένο Μάιο η προηγούμενη ηγεσία του Υπ. Οικονομικών που είχε οργανώσει και τι θεσμικό πλαίσιο αλλά και την υλοποίηση του σχετικού έργου Πληροφορικής.

Σχολιάζοντας ειρωνικά την εξέλιξη αυτή η πρώην υφυπουργός Οικονομικών και αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ζούμε τις δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, κάθε μέρα και ένα νέο project ξεκινά.»

Η κ. Παπανάτσιου σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Χθες με μεγάλη χαρά είδαμε την παρουσίαση της εφαρμογής για τα ηλεκτρονικά βιβλία. Μία παρουσίαση που είχε γίνει ξανά τον περασμένο Μάη. Τα ηλεκτρονικά βιβλία για τα οποία είχαν δρομολογηθεί καθώς, όλες οι διεργασίες και οι τεχνικές προδιαγραφές είχαν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια από το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.

Για την ηλεκτρονική τιμολόγηση επιχειρήσεων και δημόσιου (b2g), να θυμίσουμε ξανά ότι με τον ν.4601/2019, στα α.148-154, ενσωματώθηκε η ευρωπαϊκή οδηγία για την ηλεκτρονική τιμολόγηση. Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια, είχαν συσταθεί Ομάδες Εργασίας από τα συναρμόδια Υπουργεία όπου μέσω των απαραίτητων συνεννοήσεων με φορείς προχώρησαν το έργο από το μηδέν με βάση τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές.

Σχετικά με την ηλεκτρονική τιμολόγηση μεταξύ επιχειρήσεων (b2b), είχε δημιουργηθεί το θεσμικό πλαίσιο με το άρθρο 69 του ν.4446/2017. Είχαν προχωρήσει οι διαβουλεύσεις τα τελευταία δύο χρόνια, με τους φορείς και την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ και βρίσκεται σε τελικό στάδιο, η υπό διαμόρφωση απαραίτητη εγκύκλιος, που θα αφορά τους παρόχους. «Πρέπει όμως να βρεθεί η τομή και ο τρόπος υλοποίησης, χωρίς να επωμιστούν το οικονομικό βάρος οι μικρές επιχειρήσεις και να διασφαλιστεί η αναγκαία υποστήριξη από το Δημόσιο. Ήταν πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει καιρό και τα ξεκινήσαμε από την αρχή.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter